Relicitarea autostrazii Cernavoda-Medgidia e programata pe 30 mai, contract de maximum 700 mil. lei

Data publicarii: 22-04-2011 | DiverseCompania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va relicita pe 30 mai proiectarea si constructia autostrazii Cernavoda- Medgidia, km 151+500 - km 170+750, valoarea estimata a contractului fiind intre 500 si 700 mil. lei, se arata intr-un anunt de intentie de pe SEAP.

Proiectarea si constructia autostrazii Cernavoda - Medgidia, km 151+500 - km 170+750 va dura 36 luni incepand de la data adjudecarii contractului, se mai arata in anuntul de intentie de pe SEAP. 

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a notificat, pe 11 aprilie, firma Colas cu privire la rezilierea contractului pentru proiectarea si executia autostrazii Cernavoda-Constanta, tronsonul Cernavoda-Medgidia, si a anuntat ca intreprinde demersuri pentru o noua licitatie de atribuire.

Potrivit CNADNR, masura a fost luata de catre Companie ca urmare a refuzurilor repetate ale Colas de a continua executia lucrarilor invocand diverse motive pentru a justifica intarzierile si avand in vedere lipsa unei planificari si mobilizari corespunzatoare, precum si lipsa aprovizionarii cu materiale.

Antreprenorul nu a finalizat proiectarea pe o lungime de aproximativ 14 km din cei 20,3 km si nu a obtinut avizele si acordurile necesare, inclusiv Autorizatia de Construire, insa solicita costuri suplimentare importante si prelungirea termenului de executie cu 24 de luni, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Totodata, preciza Compania de Drumuri, pe sectorul de 5,5 km aflat in executie, lucrarile au fost incepute cu intarziere in vara anului 2010, iar incepand cu luna octombrie 2010 executia lucrarilor la podete si structuri a fost oprita de Inspectoratul de Stat in Constructii, ca urmare a nerespectarii de catre Antreprenor, in calitatea sa de Proiectant, a prevederilor Legii 10/1995 privind calitatea in constructii.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat la inceputul lunii martie, in cadrul unui forum, ca francezii de la Colas au cerut in plus opt milioane de euro pentru lucrarile la tronsonul de autostrada Cernavoda-Medgidia, dar le-a transmis ca, daca refuza sa lucreze, "nu au decat sa plece acasa".  

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: