Grupul EADS a deschis o fabrica de componente pentru aeronave la Brasov, investitie de 40 mil. euro
Data publicarii: 12-07-2011 | AfaceriCompania Premium Aerotech, din grupul franco-german EADS, a deschis marti o noua fabrica de componente pentru aeronave, in Ghimbav, judetul Brasov, in urma unei investitii de 40 milioane euro.
La eveniment au participat premierul Emil Boc, dar si ministrii Economiei, Ion Ariton, si cel al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.
Fabrica are o suprafata de 60.000 metri patrati si este construita pe platforma IAR Ghimbav, companie din industria aeronautica detinuta de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Faza de dezvoltare treptata a productiei va continua pana la sfarsitul anului 2012. Din acel moment, peste 500 de persoane vor fi angajate in fabrica celui mai important producator european in domeniul structurilor aeronautice (fata de 300 de angajati in prezent).
Pana in prezent a fost finalizata cea de-a doua faza de constructie pentru noua unitate de productie, ce va fi axata pe productia si asamblarea componentelor metalice pentru toate programele de serie Airbus. Productia a inceput in decembrie 2010, la finalizarea primei faze de constructie. Fabrica a fost construita in 14 luni.
Prezent la inaugurare, presedintele Consiliului de Administratie EADS (European Aeronautic Defence and Space Company), Louis Gallois, a declarat ca vede Romania ca pe un partener important pentru industria aeronautica europeana.
"EADS isi extinde astfel prezenta in mediul industrial din Romania, prezenta care de altfel s-a facut simtita deja prin proiecte importante, cum ar fi proiectul privind securitatea frontierelor. Competentele angajatilor locali sunt impresionante", a declarat Louis Gallois.
Potrivit acestuia, noua unitate Premium Aerotech va deveni o parte importanta a lantului de furnizori ai grupului EADS si va contribui la cresterea competitivitatii industriei aeronautice europene.
Presedintele Consiliului de Administratie al EADS a apreciat totodata rolul pe care il joaca Romania in dezvoltarea industriei aeronautice din Europa.
Premium Aerotech este cel mai important producator european de structuri pentru aeronave de mari dimensiuni, producand in principal pentru Airbus. Compania a fost infiintata in anul 2009 ca filiala detinuta in intregime de grupul de aeronautica si aparare EADS.
Premium Aerotech GmbH are peste 7.000 angajati si a inregistrat o cifra de afaceri de 1,3 miliarde euro in 2010. Activitatea de baza o constituie dezvoltarea si producerea de structuri compozite aerospatiale din metal si fibre de carbon, precum si a dispozitivelor si sistemelor de fabricatie aferente. Compania are unitati de productie in Augsburg, Bremen, Nordenham si Varel in Germania si la Ghimbav (judetul Brasov), Romania.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri