Cum poti fi patron pe timp de criza, cu investitie minima si profit garantat

Data publicarii: 15-09-2011 | Afaceri




Moment delicat. Scena economica mondiala este dominata de stiri apocaliptice care influenteaza bursele in mod dramatic. O lume intreaga se gandeste la supravietuire. In aceste conditii, cat de greu ar fi sa-ti deschizi un business? Unul de succes? Cati bani iti trebuie si de unde sa-i iei? MONEY.ro a primit niste raspunsuri. Greu de crezut...optimiste!



Criza prin care au trecut si inca trec economiile are cauze care provin din modul de interactiune si remunerare al mecanismelor financiare ale acestora, din vicii precum lipsa controlului si abuzul de forta al unor mari operatori, ne-a spus Monica Cadogan, consultant de business si Corporate Business Partner al companiei de M&A BCMS.

 

"Nu cred ca un antreprenor pur-sange ar trebui sa fie descurajat de aceste crize "de identitate" ale mecanismelor financiare si de control, pentru ca, de obicei, antreprenorii nu interactioneaza cu aceste mecanisme decat in anumite momente, prin prisma perspectivelor cresterii afacerii - finantarea ei prin atragerea de surse externe. Dimpotriva, consider ca, dupa autocuratarea sistemelor financiare, acestea ar trebui sa fie mai interesate de revenirea la pozitia traditionala de finantator al antreprenorilor si afacerilor cu crestere sanatoasa, decat in jocuri financiare riscante. Pe termen mediu si scurt, afacerile simt lipsa capitalului ca o frana in dezvoltare, dar talentul cel mai valoros al antreprenorilor este adaptabilitatea, si sunt convinsa ca cel putin in domeniul afacerilor functioneaza 'mana invizibila' care a dat gres in reglarea pietelor financiare", a declarat Cadogan pemtru MONEY.ro.
 
Integral in Money.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: