PSD cere Bechtel sa raspunda scrisorii lui Nastase, altfel va sesiza procurorul general al SUA

Data publicarii: 23-09-2011 | Politica

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat joi ca social-democratii asteapta un raspuns de la compania Bechtel pana pe 15 octombrie la scrisoarea adresata de Adrian Nastase, iar daca societatea nu va raspunde, vor sesiza procurorul general al SUA si ministerul Justitiei american.

"Nu avem absolut nimic de ascuns in aceasta chestiune, vrem si noi ca si presedintele Romaniei sa se faca lumina in aceasta chestiune", a precizat senatorul PSD, referindu-se la afirmatia lui Traian Basescu din SUA conform carui atat compania Bechtel, cat si statul roman, au vrut sa "fure" prin contractul incheiat pentru autostrada Transilvania.

Adrian Nastase a publicat miercuri o scrisoare deschisa catre compania Bechtel, reclamand "tacerea de beton" a companiei in orice chestiune legata de contractele din Romania. "N-ati spus niciodata nimic si Traian Basescu s-a jucat cu tacerea voastra, in vreme ce voi va vedeati doar de interese destul de marunte. Adica sa puteti ciupi, cand si cand, niste bani de la Guvern, intre doua blocaje de finantare", scrie fostul premier. "De sapte ani , eu si colegii mei de atunci, din cauza proiectului inceput cu voi si apoi suspendat, oprit, taraganat etc. Pentru niste bani - care mai mult nu veneau - ati decis sa taceti diplomatic. Si umilitor. Daca nu lamuriti nici acum aceas-ta chestiune inseamna ca nu aveti nimic de spus. Adica chiar ati vrut sa furati. Si atunci s-ar cuveni sesizat Parchetul General din Romania. Si Ministerul Justitiei, in SUA. Daca autostrada tot nu s-a facut, macar sa se faca lumina", a mai sustinut Nastase.  

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: