BCE incepe sa ia in calcul falimentul Greciei

Data publicarii: 23-09-2011 | International

Unele voci din cadrul BCE incep sa discute despre posibilitatea unui faliment grecesc, indicand astfel tensiunile din cadrul principalei institutii care previne, in acest moment, falimentele din zona euro; din cauza riscurilor crescande prezentate de bancile europene, fondurile americane de investitii au atins un minim al expunerii pe sistemul bancar european - acestea sunt principalele stiri din presa economica internationala de vineri.

Situatia in care Grecia intra in incapacitate de plata nu mai poate fi exclusa, a declarat un membru al consiliului de guvernare al BCE, Klaas Knot, care este totodata presedintele bancii centrale olandeze.

Pana de curand, liderii europeni au respins orice posibilitate privitoare la intrarea Greciei in incapacitate de plata, noteaza Reuters.

In premiera, oficialul BCE recunoaste ca posibilitatea falimentului a fost studiata si luata in calcul. "Este unul dintre scenarii. Nu spun ca Grecia nu ar putea sa intre in faliment", a declarat Knot pentru presa. "Am fost multa vreme convins ca nu este necesar falimentul. Totusi, in prezent, vestile care vin de la Atena nu sunt deloc incurajatoare".

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: