Hartogarie multa pentru ajutorul de incalzire

Data publicarii: 26-09-2011 | Actualitate


Persoanele care au locuit sau au lucrat in ultimii doi ani in afara tarii nu beneficiaza de ajutor pentru incalzirea locuintei

Autoritatile au pus la punct normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de Urgenta 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece. Ordonanta are nu mai putin de 23 de anexe. Pentru a beneficia de cativa lei pe luna sub forma de ajutor pentru incalzirea locuintei persoanele au de completat o gramada de acte, potrivit OUG 70/2011. Dintre toate anexele cea mai interesanta este Anexa numarul 2, care cuprinde lista bunurilor ce conduc la excluderea acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei. Astfel, persoanele care detin cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu, autoturism cu o capacitate de peste 1.600 de centimetri cubi, barci cu motor, salupe, remorci etc. sa-si ia gandul ca vor putea obtine ajutor pentru incalzirea locuintei. De asemenea, nu beneficiaza de ajutor de incalzire persoanele care au peste 3 bovine, 5 porcine, 20 de ovine sau 15 familii de albine.

Perioada pentru care se acorda ajutorul de incalzire variaza de la o luna la cinci luni. Persoanele care au un venit pe membru de familie de pana la 155 de lei si nu au in proprietate nici un bun din cele enumerate in lista neagra, respectiv Anexa 2, pot beneficia de subventie maxima pentru incalzirea locuintei, respectiv 262 de lei pe luna. Cu cat venitul pe membru de familie este mai mare, cu atat scade ajutorul pentru incalzirea locuintei acordat de autoritati. Cel mai putin, respectiv 19 lei, vor primi cei care realizeaza un venit pe membru de familie cuprins intre 540 si 615 lei. 

Integral in Jurnalul