CE a aprobat fonduri nerambursabile de 724 mil.euro pentru autostrazile Nadlac-Arad si Orastie-Sibiu
Data publicarii: 27-09-2011 | ActualitateComisia Europeana a aprobat saptamana trecuta finantari nerambursabile de 724 milioane euro pentru constructia autostrazilor Nadlac-Arad si Orastie-Sibiu, cu temen de finalizare in 2013, a anuntat luni Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).
"Aceste decizii ale Comisiei Europene constituie o veste extraordinara pentru Romania pentru ca ne permit sa incepem decontarea din bani europeni nerambursabili a lucrarilor pentru constructia autostrazilor de pe Coridorul IV. Aprobarea finantarii europene pentru aceste doua proiecte va duce si la cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene la MTI pana la sfarsitul anului, urmand ca in 2012 si 2013 sa cheltuim integral cele doua miliarde de euro alocate pentru proiectele de infrastructura rutiera. In urmatoarele saptamani vor incepe efectiv si lucrarile la aceste proiecte, dupa finalizarea perioadei de proiectare prevazute in contractele semnate in lunile mai si iunie anul acesta", a declarat, luni, ministrul Anca Boagiu.
Cele doua autostrazi fac parte din Coridorul IV pan-european.
Proiectul Nadlac-Arad vizeaza proiectarea, supervizarea si constructia unei autostrazi intre Nadlac si Arad, de 38,882 km, dar si a unui drum de legatura intre Nadlac si DN7, in lungime de 5,911 km.
Astfel, vor fi construite doua poduri, 11 pasaje, trei noduri rutiere, un centru de intretinere si doua zone de servicii. Contributia nerambursabila din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru acest obiectiv este de 213,8 milioane euro, iar termenul de finalizare este 2013.
"Prin constructia autostrazii Nadlac-Arad se estimeaza o reducere cu 40% a numarului de accidente pentru traficul intre Nadlac si Arad, precum si o reducere a timpului mediu de calatorie la 26 minute. Prin constructia autostrazii Orastie-Sibiu se estimeaza reducerea cu 20% a numarului de accidente pentru traficul intre Orastie si Sibiu, precum si reducerea timpului mediu de calatorie la 56 de minute", potrivit MTI.
Proiectul Orastie-Sibiu are drept obiectiv proiectarea, supervizarea si constructia unei autostrazi intre Orastie si Sibiu, de 82,07 km. Proiectul prevede constructia a noua poduri, a trei viaducte, a 25 de pasaje, a opt noduri rutiere, a doua centre de intretinere si a patru zone de servicii. Contributia nerambursabila din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru acest obiectiv este de 510,1 milioane euro, iar termenul de finalizare este 2013.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice