Arges: Lucrarile hidrotehnice din zona Transfagarasanului vor continua, dar cu masuri de protectie a mediului speciale
Data publicarii: 11-10-2011 | Mediu
Lucrarile hidrotehnice efectuate in zona Transfagarasanului, pe raurile Capra, Buda si Otic, vor continua, dar cu respectarea unor masuri speciale de protectie a mediului, a afirmat luni prefectul judetului Arges, Gheorghe Davidescu.
''Lucrarile vor continua, fara discutie, dar cu masuri asiguratorii speciale. Este vorba de o arie naturala protejata de interes comunitar si nu putem sa neglijam acest aspect. Mediul si natura trebuie protejate la maxim si regulile sunt pe masura", a declarat prefectul.
Davidescu a mai mentionat ca nu a primit inca rezultatele finale ale controlului pe care l-a dispus in urma cu doua saptamani in acest caz, intrucat sunt asteptate si pozitiile unor institutii ale administratiei centrale.
"Din pacate, nu am finalizat acest control, pentru ca lucrurile sunt putin mai sensibile si mai complicate decat am crezut. Aici sunt implicate si structuri centrale ale statului, cum este Ministerul Mediului, asa ca asteptam rezultatele finale de la aceste institutii", a explicat prefectul.
Lucrarile de construire a unor microhidrocentrale pe raurile Capra, Buda si Otic, situate in amonte de lacul de acumulare Vidraru de pe Arges, au provocat in ultimele saptamani proteste din partea unor organizatii ecologiste.
Potrivit reprezentantilor Asociatiei Romane de Mediu-1998, care au evaluat legalitatea modului in care se realizeaza constructia salbei de 10 microhidrocentrale situate intr-o arie protejata incadrata in reteaua Natura 2000 ca sit de importanta comunitara, lucrarile din aceste zone se executa fara respectarea legislatiei de mediu si a actelor de reglementare primite, iar prin aceste autorizatii nu sunt impuse anumite conditii de executie, esentiale pentru mentinerea echilibrului ecologic din zona.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice