Consiliul Concurentei a amendat companiile Baxter, Belupo si distribuitorii acestora cu 7,8 mil. lei
Data publicarii: 13-10-2011 | AfaceriConsiliul Concurentei a amendat companiile Baxter, Belupo si distribuitorii acestora cu 7,8 milioane lei pentru incheierea unor intelegeri privind interzicerea exportului de produse Baxter, respectiv Belupo, a anuntat miercuri autoritatea de concurenta.
"Aceste intelegeri anticoncurentiale au avut ca obiect restrangerea concurentei prin izolarea pietei romanesti si impiedicarea comertului cu produse Baxter si Belupo pe alte piete, inclusiv in cadrul pietei comune. Intelegerile de acest fel, incheiate intre cei doi furnizori de medicamente si distribuitorii acestora, sunt considerate incalcari grave atat ale prevederilor legii concurentei, cat si ale Tratatului privind Functionarea Uniunii Europene", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.
Compania Baxter si distribuitorii acesteia, Actavis SRL, Farmaceutica Remedia SA si Sofmedica SRL, au fost amendati cu 5.993.657 lei (aproximativ 1.389.157 euro) pentru incheierea unor intelegeri care contineau clauze privind interzicerea exportului de produse Baxter.
"Companiile Baxter si Farmaceutica Remedia si-au recunoscut fapta si, ca urmare, au beneficiat de o reducere de 20% a amenzii. Companiile implicate in acest caz au fost sanctionate astfel: Baxter cu 1,36 milioane lei (315.000 euro), SC Actavis SRL cu 2.981.438 lei (echivalentul a 691.011 euro), SC Farmaceutica Remedia SA cu 1.051.556 lei (echivalent 243.720 euro), iar SC Sofmedica SRL cu 598.048 lei (echivalent 139.080 euro)", spun oficialii Consiliului Concurentei.
Compania Belupo, lijekovi & kozmetica d.d. Croatia si distribuitorul acesteia in Romania, A&G Med Trading SRL, au fost amendate cu 1.877.992 lei (aproximativ 435.264 euro) pentru incheierea unei intelegeri care continea o clauza privind interzicerea exportului de produse Belupo.
Belupo Croatia a fost sanctionata cu 5.823 lei (aproximativ 1.350 euro), iar A&G Med Trading SRL cu 1.872.169 lei (aproximativ 433.915 euro).
Cele doua investigatii privind interzicerea exportului de produse Baxter si Belupo au fost declansate de Consiliul Concurentei, din oficiu, in septembrie 2009.
Deciziile Consiliului Concurentei vor fi publicate pe site-ul institutiei si pot fi atacate la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia Contencios Administrativ, in termen de 30 de zile de la comunicare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online