ANPM: Calitatea aerului, in limite normale la nivel national si in Bucuresti
Data publicarii: 04-01-2012 | Mediu
Calitatea aerului la nivel national, dar si in Bucuresti, s-a pastrat, in ultimele 24 de ore, in limite normale, potrivit analizelor efectuate de specialistii Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), incluse in Raportul zilnic publicat de Ministerul Mediului si Padurilor (MMP).
Conform documentului dat miercuri publicitatii de MMP, in domeniul aerului, ANPM mentioneaza ca, din rezultatele analizelor efectuate in cadrul Retelei Nationale de Monitorizare, nu s-au constatat depasiri ale pragurilor de alerta pentru NO2 (dioxid de azot), SO2 (dioxid de sulf), ale pragurilor de alerta si informare pentru ozon.
Pe de alta parte, valoarea limita zilnica pentru PM10 (cantitatea de praf - n.r.), de 50 micrograme/mc, a fost depasita la nivel national la urmatoarele statii: GJ1-Targu-Jiu (industrial), MM5-Baia-Mare (industrial), OT1-Slatina (industrial), TM1-Timisoara (trafic), TM5-Timisoara (trafic) in data de 1 ianuarie 2012, si la OTI-Slatina (industrial) in data de 2 ianuarie a.c.
Totodata, in domeniul solului, apelor subterane si vegetatiei nu au fost semnalate evenimente deosebite, iar la nivelul fondului forestier de stat nu s-au inregistrat incendii sau doboraturi de vant.
Potrivit sursei citate, in ceea ce priveste supravegherea radioactivitatii mediului, nu s-au inregistrat depasiri ale limitelor de avertizare/alarmare in ultimele 24 de ore. Parametrii constatati la statiile de pe teritoriul Romaniei s-au situat in limitele normale de variatie ale fondului natural.
In Bucuresti, in ultimele 24 de ore, sistemul de monitorizare a calitatii aerului nu a semnalat depasiri ale pragurilor de informare si alerta.
Pentru a fi considerata stare de alerta in privinta poluarii, valoarea poluantilor de NO2 ar trebui sa fie de peste 400 micrograme/mc (de la minimul de 217 micrograme/mc), iar cea a ozonului sa depaseasca 240 micrograme/mc (de la limita minima de 120 micrograme/mc).
In cazul in care se va depasi de 18 ori, intr-un an calendaristic, pragul superior de evaluare se va impune intocmirea unui plan de masuri, se precizeaza in regulamentul APMB.
Institutia de control a calitatii aerului opereaza o retea de monitorizare la nivelul Capitalei formata din opt statii: cercul Militar, Mihai Bravu, Titan, Drumul Taberei, Balotesti, Magurele, Lacu Morii si Berceni. De asemenea, pentru informarea publicului asupra calitatii aerului au fost montate trei panouri de afisaj, in Piata Sergiu Celibidache, Piata Obor si Piata Universitatii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online