Trenurile vor circula cu 200 de km/ora, in Romania, abia in 2013

Data publicarii: 07-10-2006
200 de km/ora in Romania???Trenurile vor putea circula cu viteze de pana la 160 km/ora in zona Coridorului IV feroviar Curtici-Constanta abia peste sase ani, dupa finalizarea modernizarii acestui sector, titreaza Evenimentul Zilei. Pe segmentul Bucuresti-Constanta viteza maxima va fi chiar de 200 km/ora. Modernizarea va presupune o investitie de 3,5 miliarde euro, din care 2,5 miliarde euro provin de la Uniunea Europeana, diferenta fiind acoperita de la bugetul de stat.

In prezent, trenurile circula cu viteze cuprinse intre 20 si 100 km/ora. Reabilitarea, care va fi finalizata in 2013, va presupune schimbarea traverselor, modificarea terasamentelor si a tuturor lucrarilor de pe traseu, cum ar fi poduri, tunele, dar si achizitia de material rulant mai performant.

Pana in prezent, a fost finalizata sectiunea Bucuresti-Campina, cu fonduri provenite din imprumuturi externe si de preaderare. Lucrarile continua la segmentul Bucuresti-Constanta, iar pentru tronsonul Campina-Predeal, licitatia este in pregatire.

CFR Calatori va organiza, saptamana viitoare, si o precalificare pentru achizitia de vagoane de calatori care pot fi utilizate la viteze mari, caietul de sarcini fiind cumparat de noua firme.

Valoarea totala a proiectului este de 120 milioane euro, proveniti de la BERD, pretul unui vagon urmand sa fie cuprins intre patru si cinci milioane de euro.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: