Italia si Spania vor avea nevoie de asistenta financiara generala in sase luni

Data publicarii: 13-06-2012 | International

 

Spania si Italia au nevoie de asistenta financiara generala din partea Uniunii Europene datorita nivelului foarte inalt al datoriei guvernamentale si a problemelor bancare, si vor incerca sa obtina aceasta asistenta in urmatoarele sase luni, a declarat Sean Egan, fondatorul si presedintele agentiei de evaluare financiara independenta Egan-Jones.

Calitatea slaba a creditului bancar este, deobicei, insotita si de o situatie proasta a finantelor publice, cele doua institutii fiind "unite in acelasi trunchi”, a declarat Egan pentru CNBC. Acest lucru nu eset neobisnuit, el fiind valid in majoritatea tarilor, precum Statele Unite, Marea Britanie, Elvetia si Irlanda; Italia si Spania nu sunt exceptii de la regula, a adaugat acesta.

"Nu prea are sens sa separi bonitatea bancilor de bonitatea guvernamentala deoarece, deseori, aceste institutii se sustin una pe cealalta si acesta este si cazul in Italia si Spania”, a declarat Egan. "Credem ca Spania se va intoarce la masa negocierilor pentru a cere mai mult decat cei 100 de miliarde de euro pe care tocmai i-a cerut, si credem ca acelasi lucru se va intampla si cu Italia in urmatoarele sase luni”.


Integral in Adevarul.ro.