Osborne: iesirea Greciei este singura modalitate de a obtine sustinerea Germaniei

Data publicarii: 13-06-2012 | International
O iesire a Greciei din zona euro ar putea fi pretul care trebuie platit pentru a convinge Germania de a salva uniunea monetara, a declarat ieri George Osborne, ministrul de Finante al Marii Britanii.

In timp ce costurile de imprumut ale Spaniei au atins nivelul maxim inregistrat in era euro, Osborne a sugerat ca electoratul german poate fi convins sa salveze celelalte economii membre zonei euro aflate in dificultate doar in cazul in care Grecia va parasi uniunea monetara, anunta publicatia financiara "Financial Times”.

Alegerile din Grecia

Aceste comentarii, facute de pe margine, mai mult ca sigur vor inflama tensiunie la nivel european inainte de alegerile generale din Grecia de la sfarsitul acestei saptamani, alegeri care vor determina daca aceasta tara va accepta, sau nu, masurile de austeritate necesare pentru apartenenta in continuare la zona euro.

"Personal, eu nu stiu daca Grecia trebuie sa paraseasca zona euro pentru ca aceasta sa faca lucrurile necesare pentru a asigura supravietuirea monedei unice”, a declarat Osborne in cadrul unui eveniment organizat de publicatia "The Times”.

 Integral in Adevarul.ro.

 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: