Franta: premiul stiintific Amelia Earhart pentru o doctoranda romanca

Data publicarii: 19-06-2012 | Diverse

O doctoranda romanca a Universitatii din Toulouse /sud-vestul Frantei/, Georgia Deaconu, a primit prestigiosul premiu stiintific Amelia Earhart decernat in fiecare an de Zonta International, informeaza AFP. 

Premiul, care recompenseaza anual tinere femei pentru excelenta in lucrarile lor in stiinta si inginerie legate de domeniul aeronautic si spatial, a fost atribuit omului de stiinta pentru cercetarile sale cu privire la autonomia de ghidare a satelitilor in intalnire orbitala.

Georgia Deaconu pregateste o teza de doctorat la Universitatea din Toulouse III - Paul Sabatier, in cadrul laboratorului de analiza si arhitectura a sistemelor din Centrul National pentru Cercetare Stiintifica /LAAS-CNRS/, intr-o echipa cofinantata de CNES /Centrul national de studii spatiale franceze/ si Astrium EADS. 

Zonta International, prezent in 68 de tari, lucreaza pentru a imbunatati emanciparea femeilor actionand asupra dezvoltarii statutului lor legal, juridic si social, accesului lor la cultura, educatie si sanatate.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: