CGMB a aprobat introducerea mai multor tipuri de bilete unice pe transportul public
Data publicarii: 01-10-2012 | Diverse
Consilierii municipali au aprobat, in sedinta de vineri, o hotarare privind integrarea tarifara pentru sistemul de transport public din municipiul Bucuresti, prin care s-a stabilit introducerea unui bilet unic, valabil timp de 60 de minute de la prima validare, atat la Metrorex, cat si la RATB, cu un numar nelimitat de validari.
Costul unui bilet unic va fi de 5 lei.
Conform hotararii, in aceasta prima etapa de colaborare intre reprezentantii PMB, RATB, Metrorex SA si CFR SA s-a mai decis introducerea biletului unic multiplu, cu zece calatorii de cate 60 de minute pe fiecare calatorie, cu un numar nelimitat de validari, atat la Metrorex, cat si la RATB, in perioada de valabilitate de o ora. Costul cartelei va fi de 30 de lei.
De asemenea, va fi introdus abonamentul unic de o zi cu un numar nelimitat de validari (RATB si Metrorex) cu valabilitate de 24 de ore incepand cu ora la care se face prima validare. Costul abonamentului va fi de 16 lei.
Un alt bilet unic ce va fi introdus este cel cu valabilitate de 90 de minute, pe liniile RATB si pe trenurile regionale ale CFR Calatori care circula pe inelul de cale ferata al Capitalei. Costul este de 7 lei.
Aceeasi hotarare mai prevede introducerea biletului unic valabil timp de 90 de minute, pe liniile RATB, Metrorex si pe trenurile regionale ale CFR-Calatori care circula pe inelul de cale ferata al municipiului Bucuresti. Costul este de 7 lei.
"Este una dintre cererile FMI-ului, facuta catre Ministerul Transporturilor si catre noi", a precizat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice