ALERTA ALIMENTARA: Danone retrage de pe piata lactate posibil contaminate si a blocat in depozit 75 tone de produse

Data publicarii: 18-03-2013 | Actualitate

Danone Romania retrage preventiv de pe piata unele produse care ar putea sa contina urme de lapte contaminat si blocheaza in depozitul sau alte 75 de tone de lactate, dupa ce a descoperit aflatoxina in laptele livrat de unul din furnizorii sai, a anuntat luni producatorul.

"Dupa primirea rezultatului pentru aflatoxina M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii sai de lapte, rezultat care era peste limita legala, Danone Romania a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectiva si, pentru siguranta consumatorilor, a decis sa blocheze in depozitul sau 75 tone de produse si sa retraga preventiv de pe piata unele produse care ar fi putut sa contina urme de lapte contaminat de la acea ferma. Procesul de retragere se desfasoara foarte rapid si facem toate eforturile sa fie finalizat pana la finalul zilei", se arata intr-un comunicat al companiei.

Dupa alerta nationala referitoare la aflatoxina, Danone Romania a decis mai multe masuri suplimentare si voluntare de autocontrol fata de obligatiile legale de monitorizare si control si planul aferent validat de autoritati, inclusiv achizitia unui echipament propriu de testare a continutului de aflatoxina.

"Niciun lapte pentru care exista suspiciunea unui continut de aflatoxina peste norme nu este acceptat in fabrica", precizeaza compania.

Increderea romanilor in siguranta laptelui vandut in magazine a scazut in urma mediatizarii intensive si comunicarii precare pe tema contaminarii cu aflatoxina, doi din cinci consumatori declarand ca nu au mai cumparat lapte de la aparitia primelor informatii, potrivit unei analize a Rogalski Grigoriu Public Relations.

Integral in Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: