SPAR a inaugurat, la Deva, primul supermarket din judetul Hunedoara

Data publicarii: 27-10-2006
Locatia de la Deva, inaugurata joi, reprezinta cea de-a treia din Romania, dupa Arad si Resita,la lansare participand si Gordon Campbell, Managing Director SPAR International, responsabil cu dezvoltarea si coordonarea la nivel international a grupului SPAR. Supermarket-ul de la Deva este situat in Str. Mihai Viteazu nr. 2 si are o suprafata totala de 1.728 mp, din care 1.450 mp sunt alocati salii de vanzare. Pentru magazinul de la Deva, SPAR lucreaza cu 404 de furnizori, iar numarul angajatilor este de 70. Investitia se ridica la 3.15 milioane de euro.

Supermarket-ul a fost deschis joi, la 16.00. "In supermarket-ul de la Deva, la fel ca si in celelalte doua magazine deschise pana acum, clientii nostri vor regasi cele patru valori internationale SPAR: prospetime, raport excelent calitate-pret, sortimente variate si o gama bogata de produse de servicii", declara George Ceorneschi, director de marketing SPAR in Romania.

Compania SPAR a intrat pe piata din Romania in 2005, in urma unei amanuntite analize a pietei, analiza ce a evidentiat compatibilitatea dintre conceptul SPAR si realitatea pietei romanesti. Pana in prezent, SPAR a deschis doua supermarket-uri: la Arad, in luna august, care a inregistrat deja vanzari duble fata de cele prognozate, si la Resita, la inceputul lunii octombrie. In luna august, reprezentantii SPAR au anuntat preluarea lantului de supermarket-uri Diskont din Alba Iulia, care vor fi transformate in magazine SPAR in toamna acestui an.

In perioada noiembrie-decembrie 2006, retailer-ul urmeaza sa deschida alte cinci magazine in zona centrala si de vest a tarii: un supermarket in Odorhei, primul hypermarket la Targu Mures si cele trei magazine din lantul Diskont. Pentru 2007, planul de extindere a companiei prevede deschiderea a peste 20 de locatii, avand deja 11 proiecte definitivate, dintre care 5 hypermarket-uri si supermarket-uri in Bucuresti.

Obiectivul de dezvoltare a companiei pe termen mediu este deschiderea de magazine in 55 de locatii incepand cu anul 2006, investitia pe magazin fiind in medie de 1,5 milioane euro. Din perspectiva strategiei pe termen lung, SPAR isi propune sa deschida magazine in toate orasele importante ale tarii, ajungand la un total de 250 de locatii la nivel de Romania.SPAR a fost fondat in anul 1932 in Olanda. "DESPAR" este acronimul unei fraze din limba olandeza, "toti vor beneficia de pe urma cooperarii unite", principiu ce sta si astazi la baza filozofiei brand-ului SPAR. "Spar" inseamna "bradul de Craciun", a carui reprezentare este si siglaá magazinelor SPAR.

La nivelul intregii lumi, numarul total al magazinelor SPAR este de peste 15.000, cu o cifra de afaceri totala de 27,9 miliarde de euro in 2005, extins pe patru continente, in 34 de tari.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: