Gecad: Majoritatea firmelor romanesti trateaza superficial securitatea IT

Data publicarii: 27-10-2006
Mai mult de jumatate dintre firmele romanesti aloca pentru securitate mai putin de 2% din bugetele IT, iar majoritatea companiilor folosesc doar metode de baza pentru securizarea datelor, au declarat reprezentantii firmei Gecad. Cele mai multe firme romanesti trateaza cu superficialitate securitatea informatica, peste jumatate dintre ele alocand mai putin de 2% din bugetele de IT, iar aproximativ 65% aloca sub 5% din aceste bugete, au precizat reprezentantii companiei.

"Majoritatea companiilor utilizeaza intre doua si patru tehnici de securizare a datelor. Mai mult de opt sau noua tehnici de securizare folosesc bancile, companiile telecom, administratia publica si unele firme cu activitate in domeniul comertului", a declarat directorul general Gecad Net, Gabriela Mechea, in cadrul seminarului "Piata solutiilor de securitate IT din Romania in anul 2006".

Ingrijorator este faptul ca, desi multe companii se confrunta cu atacuri informatice, majoritatea nu raporteaza aceste atacuri, pentru ca, in primul rand nu stiu unde si in al doilea rand nu au incredere in autoritati, a mai spus Gabriela Mechea.

áDatele oferite joi sunt obtinute in urma unui studiu realizat de Gecad cu ajutorul companiei de consultanta Avantera.

Studiul a fost realizat pe un esantion careá a inclus 411 companii, selectate din grupul primelor 3500 de csocietati romanesti, clasificate dupa cifra de afaceri. Esantionul folosit pentru studiu este reprezentativ numai pentru primele 1600 de companii dupa cifra de afaceri, careá impreuna generaza peste 80% din PIB, potrivit reprezentantilor Gecad.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: