Banatul isi defineste prioritatile de finantare a investitiilor cu sprijinul Catedrei Internationale Onorifice SUERD

Data publicarii: 01-04-2013 | Mediu

~ sinteza rezultatelor reuniunii UVT, 28-29 martie 2013 ~

Simultan cu desfasurarea Forumului national SUERD la nivel ministerial de la Bucuresti, in sprijinul unei mai bune intelegeri si implementari a programului transformational SUERD in Regiunea de Vest, Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii - CIO-SUERD a organizat la sediul Universitatii de Vest din Timisoara un Colocviu tematic asupra conexiunii dintre procesul de regionalizare administrativa si acela de conectare la grupurile economice regionale UE si la cooperarea in cadrul macro-regiunii Dunarii. Reuniunea a fost onorata de cele mai importante institutii si personalitati din judetul gazda, precum: Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Dl Marian VASILE, Primarul Municipiului Timisoara, Prof. Univ. Dr. Nicolae ROBU, Directorul Agentiei de Dezvoltare Social-Economica Timis, Dl Sergiu BALASA, reprezentantul Ministrului Delegat pentru Turism, Mediul de Afaceri si IMM, Dl Cosmin TRIF, Directorul Oficiului Teritorial pentru I.M.M. si Cooperatie Timisoara, Dl Adrian PASCUTA, Rectorul Universitatii de Vest, Prof. Univ. Dr. Marilen PIRTEA, Directorul Regional al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Dl Mirel BOLDICI, Decanul Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor, Lect. Univ. Dr. Ovidiu MEGAN.  

In partea a doua, cei 35 de participanti la Sesiunea de Formare Practica, provenind din sectorul public, academic, de afaceri si ONG, in special din judetele Timis si Caras-Severin, au fost implicati in mod pro-activ in realizarea unei analize situationale privind valorificarea superioara a potentialului social-cultural al sub-regiunii si propunerea unui plan de actiuni concrete privind elaborarea si sustinerea publica a cel putin doua proiecte de interes major care sa se incadreze in mod adecvat in SUERD: reabilitarea cu caracter transfrontalier a canalului navigabil de pe raul Bega si amenajarea zonei portuare din orasul Moldova Noua (judetul Caras-Severin). Totodata, a fost demarata intarirea cooperarii institutionala intre Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) si Universitatea de Vest din Timisoara, pe de-o parte, si ADETIM, pe de alta parte, mizandu-se pe realizarea unei sustineri pentru co-finantare la nivel european si national a proiectelor majore din zona Banat, in scopul relansarii economice prin inovare permanenta, precum si lansarea acestora in cadrul Forumului Inovare Dunare-Marea Neagra, ce va fi organizat sub Patronajul Onorific al Presedintiei UE, cu sprijinul Comisiei Europene, Academiei Romane si Institutului Bancar Roman, la Bnucuresti, in perioada 23-24 mai 2013.  Pentru informatii suplimentare si inscrieri, cei interesati pot consulta siteul: http://www.houseofeurope.ro/BlackSea-Danube .

Reuniunea s-a desfasurat in parteneriat Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, JCI International Timisoara si cu amabilul sprijin al urmatoarelor institutii: Consiliul Judetean Timis, Primaria Municipiului Timisoara, Ministerul Afacerilor Externe - Biroul Coordonatorului National SUERD, Centrul de Studii si Cercetari de Biodiversitate Agrosilvica "Acad. David Davidescu”, Asociatia Profesionala a Formarii in Administratia Publica Locala (CINAQ).

Partener Media Asociat: Agentia Nationala de Presa - Agerpres. Parteneri Media Permanenti: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro,  ComunicateMedia.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".


Ultimele stiri pe BankNews.ro: