Ponta vrea o taxa suplimentara pentru cei cu salarii peste 1.000 euro lunar
Data publicarii: Astazi, 08-04-2013 | Actualitate
Guvernul ar putea acorda o schema de ajutor pentru intreprinderile mici si mijlocii care creeaza locuri de munca, in masura in care se inchide trimestrul intai cu datele estimate privind respectarea integrala a tintelor de deficit si a tintelor de incasari la buget, scrie Wall Street.ro
"Am discutat cu Ministerul Finantelor si, in masura in care se inchide trimestrul intai asa cum avem in acest moment primele date, adica cu respectarea integrala a tintelor de deficit si a tintelor de incasari la buget, vom incerca, pe de o parte, o schema de ajutor pentru intreprinderile mici si mijlocii care creeaza locuri de munca", a declarat Victor Ponta, intr-un interviu acordat Agerpress.
INTERVIU Victor Ponta: O societate democratica presupune procurori independenti
Daniel Morar a actionat, in ultimele zile, ca un om politic, ceea ce este inadmisibil pentru un procuror sef, cu atat mai mult cu cat el va merge la Curtea Constitutionala, unde, de asemenea, nu are voie sa faca politica, a declarat, vineri, intr-un interviu acordat AGERPRES, premierul Victor Ponta.
El vorbeste in interviu si despre propunerea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA, considerand ca aceasta optiune reprezinta "un punct pozitiv, foarte important in relatiile noastre cu partenerii internationali".
"Am distrus practic, dintr-o singura miscare, un an si mai bine de propaganda, care spunea ca USL, si eu, si Crin Antonescu venim sa punem la DNA un procuror al Uniunii Social Liberale, care sa inchida dosare. Practic, dna Kovesi, bucurandu-se si de credibilitate in fata partenerilor europeni, este o garantie ca tot ce s-a spus pe aceasta tema a fost doar o propaganda si atat", a afirmat Victor Ponta.
AGERPRES: Domnule prim-ministru, ati facut propunerile pentru sefia parchetelor si, dupa demisia lui Daniel Morar din Ministerul Public, ati anuntat ca veti colabora de urgenta cu CSM pentru rezolvarea situatiei conducerii de la Parchetul General. Ce masuri mai aveti in vedere?
Victor Ponta: In mod sigur voi colabora in continuare cu CSM in ansamblu si in special cu Sectia de procurori si imi doresc sa identificam si candidaturile pentru celelalte functii. Dupa cum stiti foarte bine, pentru functia de adjunct al DNA l-am propus pe actualul sef, domnul Nistor. Domnia sa, dupa o perioada de reflectie si dupa o discutie pe care a avut-o cu domnul Morar, mi-a spus ca nu poate accepta propunerea. Eu cred ca e bine ca totusi procurorii din DNA sa iasa din aceasta semi-greva si sa isi asume functii de conducere executive in cadrul DNA, sa lucreze cu doamna Kovesi si, practic, toate aceste zile extrem de tulburate sa aiba o finalitate pozitiva.
AGERPRES: In acest moment asigurati interimatul la Ministerul Justitiei. Ministerul a fost asumat zilele trecute de PSD. Cand estimati sa faceti o propunere pentru sefia ministerului?
Victor Ponta: In primul rand trebuie sa finalizez aceasta procedura, care sigur a generat si genereaza de un an de zile foarte multe controverse, cea referitoare la asigurarea unei conduceri stabile pentru Ministerul Public - procuror general, procuror sef DNA, DIICOT si celelalte functii de conducere, dar cand spun stabile ma refer la mandate pe trei ani, nu delegari si prelungiri care pareau ca nu se mai sfarsesc. Imediat ce finalizez acest obiectiv al meu, de altfel din acest motiv mi-am si asumat portofoliul de la Justitie, am discutat lucrul acesta si cu dl Antonescu, mi-am asumat portofoliul Justitiei in mod clar pentru a rezolva blocajul de la Ministerul Public. Dupa cateva zile de controverse si neclaritati, acum lucrurile au intrat pe o directie foarte clara, propunerile s-au facut, documentele se transmit saptamana viitoare, procedura este stabilita de CSM, dar i-am rugat sa analizeze posibilitatea unui calendar un pic mai rapid. Sper ca la finalizarea acestor proceduri sa avem practic conducere stabila la Ministerul Public, sa nu mai existe aceasta discutie, iar evident intentia mea este sa propun la Ministerul Justitiei un nou ministru, care insa sa nu provina din PSD sau dintre parlamentarii PSD.
AGERPRES: Apolitic?
Victor Ponta: As vrea pe cineva cu un background in magistratura, in lumea juridica si care, in acelasi timp, sa aiba si capacitatea de a prezenta si a negocia lucrurile la Bruxelles, in special pentru ca ministrul Justitiei va avea de gestionat problemele de zi cu zi ale justitiei, relatia cu CSM, implementarea noilor coduri, dar are si de gestionat la Bruxelles vesnica problema a MCV.
AGERPRES: Aveti o lista scurta sau ati putea contura mai bine profilul?
Victor Ponta: Nu. V-am zis doar ca nu intentionez sa numesc pe cineva dintre membrii de partid cunoscuti sau dintre parlamentari. Practic, nu va fi o persoana la care, sa zic, va asteptati.
AGERPRES: Cum ati caracteriza relatia cu partenerii internationali in aceasta privinta, a justitiei? Ati avut vreun semnal dupa numirea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA?
Victor Ponta: Au fost mai multe semnale deja publice. Atat pozitia Ambasadei Marii Britanii, pozitia Ambasadei Statelor Unite, am discutat cu alti ambasadori, am avut discutii informale la Bruxelles. Cred ca va fi un punct pozitiv foarte important pe relatiile noastre cu partenerii internationali solutionarea cu bine a acestei probleme, care trena de un an de zile, si cred ca, dincolo de controverse si de criticile pe care le-am primit, prin propunerea dnei Kovesi la DNA am distrus practic, printr-o singura miscare, un an si mai bine de propaganda, care spunea ca USL si eu, si Crin Antonescu venim sa punem la DNA un procuror al Uniunii Social Liberale, care sa inchida dosare. Practic, dna Kovesi, bucurandu-se de credibilitate si in fata partenerilor europeni, este o garantie ca tot ce s-a spus pe aceasta tema a fost doar o propaganda si atat.
AGERPRES: Dar colegii dvs din USL au criticat aceasta decizie, spunand ca ati facut practic un troc cu presedintele Basescu. Credeti ca le va trece supararea?
Victor Ponta: Sunt convins, pentru ca fac eforturi foarte mari sa le explic ce am avut in minte. Nu a fost vorba de niciun fel de troc cu presedintele, a fost vorba de o decizie pragmatica, de realpolitik, si ei sunt politicieni ca si mine si ar trebui sa stie ce inseamna asta. Repet, pentru a rezolva o neincredere si o suspiciune care a fost pusa in sarcina USL de adversarii nostri politici. Iar avantajul pe termen mediu si lung este foarte mare, este un avantaj pentru USL, pentru guvernarea noastra si pentru Romania.
AGERPRES: Anumiti analisti politici avanseaza ipoteze conform carora laudele presedintelui au scopul de a va strica relatia cu colegii de alianta.
Victor Ponta: In mod sigur, da. Domnul presedinte Basescu este un politician mult prea bun ca sa nu stie ca atunci cand lauzi pe cineva sigur creezi suspiciune. Pe de alta parte, ati vazut, in aceste zile au fost tot felul de alinieri cu totul si cu totul neasteptate. Pana la urma, colegii jurnalisti de la Antena 3, pe care ii respect foarte tare, erau pe aceeasi linie cu doamna Macovei si cu domnul Morar. Eu eram pe aceeasi linie cu domnul Basescu. Realitatea a fost ca in mod sigur trebuie sa explic mai bine toate aceste lucruri, trebuie sa elucidez toate suspiciunile, nu se pune problema niciunui blat politic. Repet, se pune problema pe de o parte sa rezolvam o situatie care trena de un an si care nu avea nicio perspectiva sa se rezolve in viitor si, pe de alta parte, sa intelegem ca asupra Parchetului, asupra Ministerului Public se instituise un monopol privat al dlui Morar, dnei Macovei si a celor care sunt apropiati. Or, o societate democratica presupune niste procurori independenti, dar nu presupune un monopol al unei persoane asupra Parchetului. Acesta era un lucru extrem de periculos, eu vorbesc ca fost procuror aici, nu doar ca om politic, si nu puteam accepta o asemenea situatie, neconstitutionala si nelegala pana la capat.
AGERPRES: Cum comentati decizia de azi a dlui Morar?
Victor Ponta: Sunt foarte multumit si o comentez extrem de pozitiv din urmatorul motiv: in ultima perioada, si mai ales de marti, dupa ce a fost si la o televiziune, dl Morar a actionat ca un om politic. A intrat in polemici politice, si-a spus pareri, a caracterizat oameni care trebuie sa fie sefi, care nu trebuie sa fie sefi, a polemizat cu oamenii politici. Or, un procuror sef in niciun caz nu trebuie sa faca politica. Ori face politica, ori e procuror. Cu atat mai mult cu cat domnia sa va merge la CCR, un alt loc din care nu ai voie deloc sa faci politica. Cred ca, pana la urma, a realizat pericolul si directia gresita in care mergea. In plus avea si o mare problema de legalitate, pentru ca expirase delegarea in functia de procuror general si decizia de azi a fost decizia cea mai normala si cea mai buna pentru Parchet si pentru sistemul pe care il reprezinta.
AGERPRES: Dar numirea sa ca judecator la Curtea Constitutionala o vedeti ca pe o izolare?
Victor Ponta: As vrea eu sa fiu izolat asa, 9 ani, intr-o functie care nu e doar de reprezentativitate, totusi judecatorii la Curtea Constitutionala sunt oameni extrem de importanti si iau decizii fundamentale pentru tara. E greu sa vorbesti de o asemenea "pedeapsa" sa fii la Curtea Constitutionala. Cred ca sunt foarte multi juristi, ca si mine, care si-ar dori sa fie acolo.
AGERPRES: Am auzit expresia ca ar fi un "cimitir al elefantilor"...
Victor Ponta: E total gresit acest lucru, daca va uitati la cate, cate decizii ale Curtii Constitutionale au influentat decisiv viata politica romaneasca in ultima perioada si o influenteaza in continuare. Daca ma intrebati pe mine, Curtea Constitutionala a fost prea des in ultimii ani sesizata si implicata in deciziile politice. Prea rar, in niciun caz. Cred ca e una din Curtile Constitutionale, din Europa cel putin, care a avut cea mai intensa activitate si care a luat decizii, repet, care au schimbat total viata politica, poate chiar si soarta Romaniei. Deci nu, nu-i deloc un "cimitir al elefantilor", este o institutie cu o putere formidabila si care in final transeaza niste lucruri pe care alte institutii nu reusesc sa le transeze.
AGERPRES: Si atunci se poate vorbi de necesitatea unor masuri suplimentare de depolitizare a justitiei?
Victor Ponta: Cred ca tocmai atitudinea si gesturile domnului Morar din ultimele zile politizasera DNA-ul si Parchetul. Cred ca imediat ce se vor face numirile e bine ca problema procurorilor sa nu mai fie un subiect de discutie pentru oameni politici. Cred, si vor avea in continuare toate garantiile constitutionale legale de a-si face datoria. Cine e vinovat trebuie investigat si trimis in judecata, cine e nevinovat nu trebuie persecutat, pentru ca anul trecut anchetele DNA pe privind cetatenii care au votat la referendum au fost o persecutie, nu o ancheta legala, ci o simpla persecutie. Si cred ca e foarte bine ca trei ani de acum incolo vom avea stabilitate si acest subiect nu va mai reveni pe agenda publica.
AGERPRES: Care sunt in opinia dvs principalele trei modificari care trebuie aduse Constitutiei? Vedeti posibila finalizarea acestui proces pana la sfarsitul anului acesta?
Victor Ponta: Da, cred ca e posibila si cred ca pana la sfarsitul sesiunii parlamentare Senatul poate adopta modificarile la Constitutie pe care comisia le va propune. Pe perioada verii vor avea loc nu doar dezbateri, dar primim si acordul Comisiei de la Venetia ca sa avem o asigurare europeana foarte clara ca respectam toate standardele europene. In septembrie si cea de a doua camera, Camera Deputatilor, poate adopta modificarile, dupa care undeva in octombrie sa avem referendumul pentru ratificare. Deci, eu imi propun acest calendar. Care ar fi modificarile cele mai importante? Introducerea regiunilor, clarificarea raporturilor intre presedinte, prim-ministru si Parlament, incluzand practic sau punand in Constitutie solutii pentru toate crizele politice pe care le-am avut in ultimii doi ani. Acesta este cel de-al doilea subiect, iar al treilea subiect cateva din lucrurile pe care societatea le asteapta si care nu pot fi modificate decat in Constitutie. Vorbim de sanctionarea traseismului politic, nu poate fi decat in Constitutie acest lucru, vorbim de confiscarea averilor ilicite, vorbesc de standarde europene, nu la legea 18 de dinainte de '89, repet prevederi pe care legea nu le poate indrepta in acest moment pentru ca tin chiar de Constitutie.
AGERPRES: Dezbaterile despre regionalizare sunt angajate deja de cativa ani in spatiul public. Exista diferite proiecte sustinute de mai multe partide. Cum vedeti finalizarea acestui proces?
Victor Ponta: In primul rand, eu nu vad un lucru rau ca exista aceste dezbateri si contradictii. Cred ca ar fi un lucru foarte rau sa vii o data cu o solutie fara sa discuti cu nimeni si sa-ti dai seama dupa ce o adopti ca e gresita. Asa incat, din punctul meu de vedere, 100 de pareri daca sunt, conflicte, polemici nu in alt sens, sunt foarte bune, pentru ca fiecare reflecta o anumita problema care trebuie rezolvata. Pentru mine sunt importante doua lucruri: in primul rand sa trecem in Constitutie (regionalizarea - n.r.) si sa treaca referendumul pentru Constitutie, pentru ca altfel vorbim degeaba despre regiuni daca nu reusim sa adoptam schimbarile la Constitutie, sa trecem regiunile ca unitati administrativ-teritoriale si, in al doilea rand, dupa adoptarea in Constitutie, sa avem o majoritate importanta. Unanimitate nu o sa o avem, dar o majoritate importanta in sprijinul unor solutii care se pot aplica - numar de regiuni, capitale, atributii. Pentru mine cel mai important este, ca prim-ministru, sa stabilim atributiile care merg catre regiuni. Eu sunt extrem de dornic, dincolo de atributiile fundamentale ale statului - aparare, politica externa, justitie - cam toate celelalte servicii publice sa plece de la sistemul supercentralizat al Bucurestiului catre regiuni. Bucurestiul, capitala ramane cu acele atributii fundamentale, cu legislatia in Parlamentul Romaniei si cu controlul, dar serviciile publice trebuie sa mearga mai jos, catre regiune, catre judet, catre localitate, pentru ca asta inseamna eficienta mai mare si costuri mai mici.
AGERPRES: Veti sustine in continuare acel proiect cu opt regiuni?
Victor Ponta: Nu, nu vreau sa-mi exprim sustinerea pentru un proiect sau altul. Imi exprim sustinerea doar pentru cei care imi spun cum se poate face si imi exprim dezaprobarea pentru toti cei care imi spun cum nu se poate face. Eu, in fiecare zi ca prim-ministru, sunt confruntat cu doua categorii de persoane - unele care imi spun cum se face ceva si pe aceia ii sustin, si altele de ce sa nu fac sau de ce nu se poate.
AGERPRES: Ii mai tineti in preajma dvs. pe cei care spun ca nu se poate face?
Victor Ponta: Usor, usor ii indepartez. Aici e vorba de o inertie si de un conservatorism al sistemului administrativ, cu care se confrunta absolut toate guvernele din lume si absolut toti liderii politici care vor sa reformeze si care vor sa schimbe.
AGERPRES: Care ar trebui sa fie in opinia dvs. criteriile dupa care sa fie selectate capitalele regiunilor?
Victor Ponta: In continuare cred ca ideea de a concentra absolut tot - adica administratie, cultura, educatie, economie - intr-un singur oras ar fi o idee gresita, pentru simplul motiv ca practic defavorizezi si tai din sansele de dezvoltare ale altor orase importate si ale altor zone. Asa incat sunt convins ca pe plan regional, nu doar noi de la Bucuresti, se poate gasi acel echilibru care sa asigure pana la urma dezvoltarea unitara. Altfel, ce sa faci, sa faci in loc de un Bucuresti sa faci opt orase, Bucuresti mai mici? Nu cred ca asta este solutia.
AGERPRES: Au deja loc dezbateri intre sefii consiliilor judetene si primari pe aceasta tema?
Victor Ponta: Foarte des. Din partea PSD si din partea Guvernului persoana insarcinata sa coordoneze aceste eforturi este dl Dragnea si cred ca are cea mai mare experienta si are si autoritatea politica pentru a coordona acest efort si de a gasi solutii.
AGERPRES: Exista si un criteriu de selectie al liderilor viitoarelor regiuni - sa fie dintre primari, sa fie dintre presedintii consiliilor judetene sau sa fie o persoana distincta?
Victor Ponta: Nu, din punctul meu de vedere viitorii presedinti ai consiliilor regionale in mod foarte clar trebuie sa fie dintre alesii locali, fie ca e vorba de primari, de presedinti de consilii judetene. Ar fi destul de dificil pentru o persoana fara nicio experienta de administratie publica locala sa conduca regiunea. Spun acest lucru si vreau si sa explic de ce: imi este, si in acest moment este o functie grea cea de prim-ministru, insa faptul ca am fost secretar de stat, am fost de doua ori ministru in diverse guverne imi ofera un tip de experienta administrativa, care in mod sigur imi este de ajutor in acest moment. Sa vii pur si simplu fara sa fi lucrat o zi in administratia locala si sa conduci o administratie locala atat de importanta cum e Consiliul Regional ar fi extrem, extrem de dificil daca nu chiar imposibil.
AGERPRES: Cum ati vrea sa arate Romania la sfarsitul mandatului dvs?
Victor Ponta: Hai sa zicem ca as vrea sa arate ca Polonia. E o tara care se poate compara ca dimensiune, ca problematica, cu Romania si o tara care a progresat foarte mult in ultimii ani de cand a intrat in Uniunea Europeana, asa incat, ca sa nu dau exemple generale, care nu spun nimic, va spun ca pentru mine Polonia reprezinta un model. Asa cum in mod sigur sunt lucruri in special economice pe care le vad in Turcia - sigur Turcia nu e o tara a Uniunii Europene si are cu totul si cu totul alte reguli, dar ca model de dezvoltare economica e de invidiat - dar daca reusim si mergem pe drumul pe care a mers Polonia in ultimii ani cred ca este un lucru bun. Cred ca este un obiectiv nu doar bun, dar si posibil. Daca vorbim de Germania mai avem foarte mult pana acolo.
AGERPRES: Domnule prim-ministru, in ce stadiu se afla rezolvarea restantelor Romaniei din acordul cu FMI, Banca Mondiala si CE?
Victor Ponta: Liviu Voinea este ministrul care coordoneaza indeplinirea acestor angajamente. Cele mai importante dintre ele si anume listarea Transgaz, dupa cum stiti miercuri a pornit practic toata procedura, privatizarea CFR Marfa de asemenea cred ca s-a dat deja anuntul astazi. Suntem cu toate in calendar. Problema arieratelor a fost centralizata de Ministerul de Finante si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei si ne vom inscrie pana la intrarea in board in limita pe care am negociat-o. Deci practic in acest moment suntem on track.
AGERPRES: Ce masuri fiscale are in vedere Guvernul pentru perioada urmatoare?
Victor Ponta: Am discutat cu Ministerul Finantelor si, in masura in care se inchide trimestrul intai asa cum avem in acest moment primele date, adica cu respectarea integrala a tintelor de deficit si a tintelor de incasari la buget, vom incerca, pe de o parte, o schema de ajutor pentru intreprinderile mici si mijlocii care creeaza locuri de munca, iar pe de alta parte s-ar putea sa cautam din nou acea veche initiativa a mea, si sa o materializam de data aceasta, privind o taxa suplimentara pentru cei care au venituri salariale peste 1.000 de euro pe luna, vorbesc din zona bugetara.
AGERPRES: Cum vedeti situatia de la Mechel si ce masuri considerati ca trebuie luate?
Victor Ponta: Situatia de la Mechel, dincolo de faptul ca este o uriasa problema sociala, pe de alta parte insa absolut toata lumea stie foarte bine ca intr-o firma privata suta la suta in care toate obligatiile din contractul de privatizare s-au indeplinit, rolul Guvernului si al statului este foarte mic sau ca sa nu spun aproape deloc - nu avem dreptul sa dam ajutor de stat, nu avem dreptul sa facem altceva asupra unei societati private si pe de o parte sunt total solidar cu oamenii si trebuie sa gasim solutii de dezvoltare economica, de reinsertie economica si sociala a respectivilor oameni, dar nu as vrea sa cad in pacatul celor care toata ziua spun ca sunt de dreapta si dupa aceea cer Guvernului sa intre intr-o afacere privata care a dat faliment. Asta se numeste demagogie si ipocrizie si ma asteptam sa existe mai putina de la cei care se pretind de dreapta. Daca era din stanga o intelegeam, dar marii politicieni de dreapta care imi cer... Ce sa fac sa nationalizez Mechel, sa dam bani de la buget, dincolo de faptul ca nu avem voie conform legislatiei europene? Dar parca nu ar fi economie de piata, nu?
AGERPRES: Aveti o discutie cu rusii pe tema asta?
Victor Ponta: Nu, pentru ca nici nu stii cu care rusi. Dupa cum stiti foarte bine, actionariatul Mechel, nu doar in Romania, pentru ca ei au aceeasi criza in toate tarile in care au avut investitii, a suferit niste modificari - nu stiu daca au fost legale sau ilegale, cel putin in Romania sigur nu s-au intamplat lucruri ilegale - dar foarte greu, in acest moment nu stii de fapt cine este proprietar, pentru ca e clar ca in ansamblul sau compania, repet nu doar in Romania, ci in multe alte tari, a dat faliment si guvernele si oamenii raman sa adune cioburile.
AGERPRES: Care sunt masurile pe care le veti lua pentru plata salariilor angajatilor de la Oltchim, ati avut semnale de la investitori interesati in privatizarea combinatului?
Victor Ponta: Din nou, la Oltchim Comisia Europeana ne-a dat un raspuns foarte clar - nu avem voie sa dam ajutor de stat. Oltchimul se afla in procedura de insolventa si de restructurare si pe de o parte, aici ca si la Hidroelectrica, puterile noastre sunt extrem de limitate. Administratorul judiciar, stiu sigur pentru ca dl Vosganian a avut si are in responsabilitate acest lucru, ia toate masurile de restructurare, reziliaza contractele acelea care capusau Oltchimul, a incheiat noi contracte, se cauta in continuare, daca exista orice investitor, statul este dispus oricand sa reporneasca procesul de privatizare. Din pacate, pana in acest moment si cu tulburarile sociale de acolo, este greu de crezut ca vine cineva foarte repede. Pacat. Pe de alta parte repet, pacat ca anul trecut cand am avut un investitor serios, din cauza unor criterii si unor interese strict politice - participarea dlui Diaconescu, ca sa isi faca reclama politica - practic a distrus aceasta sansa pe care Oltchimul o avea. Domnul Diaconescu ar trebui sa ii aiba pe constiinta pe toti oamenii de acolo de la Oltchim.
AGERPRES: Maine are loc meciul dintre echipele de handbal Oltchim Ramnicu Valcea si Gyor. Veti merge la meci?
Victor Ponta: Din pacate nu, pentru ca nu sunt in Bucuresti. In rest, dupa cum stiti, imi plac foarte mult manifestarile sportive, sunt foarte mandru de ceea ce face echipa de handbal. Pot insa sa am o mica satisfactie pentru ca am avut, sa zic, un rol important in a-i convinge pe cei de la Petrom sa sprijine Oltchimul si vreau sa le multumesc si public pentru faptul ca s-au implicat. Dar, repet, am o mica satisfactie si jucatoarele stiu foarte bine ca am facut tot ce am putut sa le ajut si sa fie recompensate pentru succesul lor absolut extraordinar. Le tin pumnii si sper sa joace in finala ca sa pot sa vad finala. Sigur, atunci am grija sa imi aman orice altceva. Le tin pumnii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice