Premierul portughez anunta reduceri drastice ale chetuielilor publice, dupa ce Curtea Constitutionala a respins mai multe masuri de austeritate

Data publicarii: 08-04-2013 | International

Premierul portughez Pedro Passos Coelho a anuntat duminica reduceri severe ale cheltuielilor publice, dupa decizia Curtii Constitutionale de a respinge mai multe masuri de austeritate incluse in bugetul de stat pe 2013.

ntr-o noua declaratie adresata poporului sau, seful guvernului a subliniat ca nu vor exista noi cresteri de impozite, dar vor fi luate masuri care vizeaza reducerea cheltuielilor publice "in domeniile securitatii sociale, sanatatii si educatiei". Vineri, Curtea Constitutionala a considerat  discriminatorie eliminarea celui de-al 14-lea salariu platit functionarilor publici si pensionarilor, precum si reducerea indemnizatiilor de somaj. Potrivit estimarilor, aceasta decizie a lipsit guvernul de economii de la 900 milioane pana la 1,3 miliarde de euro.

 Verdictul Curtii va avea "consecinte serioase pentru tara", a avertizat Passos Coelho, subliniind ca el complica atingerea obiectivelor bugetare stabilite de troica finantatorilor tarii, in conditiile in care Portugalia beneficiaza, din mai 2011, de un plan de salvare de 78 miliarde de euro.

Integral in Adevarul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: