Zilele sanatatii la ROMEXPO

Data publicarii: 09-04-2013 | Afaceri

  • - Tehnologii de ultima ora pentru protectia mediului
  • - Lectii deschise de ecologie pentru copii
  • - Aparatura high-tech in domeniul medicinei
  • - Ore de acordare a primului ajutor in situatii de urgenta

La Targurile ROMENVIROTEC si ROMMEDICA intre 9 si 12 aprilie

In perioada 9 - 12 aprilie 2013, ROMEXPO gazduieste doua evenimente de traditie: cea de a XX-a editie a Expozitiei Internationale de echipamente si tehnologii dedicate protectiei mediului din Romania - ROMENVIROTEC si cea de a XXIII-a editie a Targului International de medicina si farmacie - ROMMEDICA.

Astfel, timp de patru zile, ROMEXPO devine un centru al preocuparilor pentru sanatate: atat a mediului inconjurator cat si a oamenilor, prin intermediul celor doua manifestari organizate: ROMENVIROTEC si ROMMEDICA. 

Cei mai importanti producatori si distribuitori din aceste domenii isi vor prezenta, timp de 4 zile, cele mai noi tehnologii si servicii. In total, evenimentele reunesc 130 de companii de profil care vor expune pe o suprafata de aproximativ 6.500 de metri patrati. 

Domeniu fata de care interesul general creste de la an la an si care are puternice implicatii atat economice cat si sociale, protectia mediului gaseste la ROMEXPO cadrul ideal de desfasurare.

ROMENVIROTEC atinge in acest an toate aspectele protectiei mediului in Romania. Tehnologii pentru valorificarea deseurilor biodegradabile; pentru curatare, depoluare, decontaminare a solului si a apei; pentru reconstructia ecologica a terenurilor infestate cu suprafete petroliere; kit-uri de interventie in caz de poluare; baraje de retinere; skimere; solutii inovatoare pentru incalzire si independenta energetica a cladirilor - toate acestea si multe altele vor putea fi regasite timp de 4 zile la ROMEXPO.

In plus fata de noile tehnologii prezentate, ROMENVIROTEC vine si cu o serie de evenimente educative pentru 

Primaria Municipiului Bucuresti va organiza in standul sau o lectie interactiva la care vor participa elevi din unitatile de invatamant partenere in proiectul "Ne informam, constientizam si protejam”.  Pe langa aceasta, va fi promovat si manualul "Micul ecologist, Marcel - prietenul naturii”, conceput si realizat de catre Directia de Mediu din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

Pe 9 aprilie, ROMENVIROTEC aduce si LABORATORUL VERDE AL RECICLARII. Realizat de Eco-Rom Ambalaje, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice si cu Ministerul Educatiei Nationale, programul se adreseaza elevilor din clasele a III-a, parintilor si cadrelor didactice, reprezentand o noutate atat din punct de vedere al continutului informational, cat si al formatului revolutionar pe care il propune: educatia experientiala.

Laboratorul Verde al Reciclarii este un autocar modificat si adaptat pentru mintile curioase si inventive ale copiilor, venind in intampinarea lor intr-o formula high-tech, dinamica si interactiva. Cunoscand preocuparile celor mici, Eco-Rom Ambalaje le propune acestora o experienta multimedia completa, stimulandu-le interesul fata de procesul de colectare selectiva printr-un joc de echipa pe tablete PC, prin vizionarea unei animatii pe tema colectarii selective si a unui spot didactic in ceea ce priveste colectarea selectiva si reciclarea deseurilor de ambalaje.

ROMENVIROTEC beneficiaza de o serie de evenimente conexe - conferinte, workshop-uri si seminarii - ce faciliteaza schimbul de opinii si idei  intre reprezentantii mediului de afaceri, cei ai autoritatilor publice si ai societatii civile, punand bazele gasirii de solutii constructive, benefice pentru acest domeniu.

In aceeasi perioada cu ROMENVIROTEC, ROMEXPO gazduieste Targul International de Medicina si Farmacie - ROMMEDICA.

Aparatura high-tech din acest domeniu dedicata atat ingrijirii la domiciliu cat si institutiilor medicale, lectii de prim - ajutor si actiuni de masurare gratuita a glicemiei si tensiunii, isi regasesc loc in programul ROMMEDICA.

Una dintre noutatile prezentate o reprezinta sistemul de tele-medicina Hospital at Home (H@H). Acesta este un sistem de tele-medicina web based, care garanteaza continuitatea ingrijirii in regim de externare protejata pentru persoanele a caror viata nu este in pericol. A fost gandit si proiectat cu  scopul de a obtine un indice mai mare de externare a pacientilor astfel incat sa imbunatateasca serviciul medical gratie unei reduceri nete a perioadei si a costurilor de spitalizare. 

Un alt produs menit sa aduca imbunatatiri sistemului sanitar il reprezinta Bright Life - un software nou si inovativ ce   imbina cu succes noua tehnologie a smartphone-urilor si tabletelor cu functionalitatea telemedicinei, reusind astfel sa modifice radical felul in care opereaza sistemele de sanatate actuale.

Scopul principal al tehnologiei Bright Life este de a facilita atat comunicarea dintre pacient si medic, cat si colabararea intregului staff medical, totul spre dezvoltarea unui sistem medical mai sigur, mai interactiv si mai performant.

Bright Life se integreaza in sistemele informatice actuale si permite functionarea alaturi de acestea.

ROMMEDICA prilejuieste si o serie de evenimente conexe - seminarii, workshop-uri si lansari de carte.

Astfel, chiar in prima zi a Targului, pe 9 aprilie, intre orele 12.00 si 15.00, Crucea Rosie Romana sustine in sala I a Pavilionului C2 seria de conferinte pe teme de prim-ajutor: "A sti sau a nu fi!”. Acestea sunt lectii deschise ce ofera informatii importante despre tehnicile de acordare a primului ajutor in cazuri de urgenta.

In continuarea acestora, Divizia Medicala a BGS va sustine in zilele de 10, 11 si 12 aprilie cursuri generale pentru acordarea primului ajutor, dar si simularea unei situatii reale de accident soldat cu victima.

In plus, conferinte dedicate atat publiclui specializat cat si publicului larg se desfasoara in perioada ROMMEDICA.

Dintre acestea amintim:

  • Miercuri, 10 aprilie, intre orele 11.00 si 12.00 - Universitatea Politehnica Bucuresti prezinta "Echipamente moderne pentru diagnosticare si tratament in afectiuni neurologice"
  • Miercuri, 10 aprilie, intre orele 13.00 si 13.30 - PaginaMedicala.ro prin intermediul Adelinei Titire va prezenta tema "Totul pentru profesia medicala”
  • Joi, 11 aprilie, intre orele 15.00 si 16.00 - Asociatia Alzheimer din Romania sustine conferinta cu tema "Importanta diagnosticarii precoce in tratamentul bolii Alzheimer”.
  • Vineri, 12 aprilie, intre orele 12.00 si 14.00  -  Asociatia Patronala a medicilor de medicina muncii din Romania  va vorbi despre "Bolile profesionale si recuperarea medicala -solutii conceptuale si practice ", in colaborare cu Catedra de recuperare medicala UMF Carol Davila - Prof. dr. Adriana Sarah Nica

Pe toata durata targului, vizitatorii care se vor opri la standul MED HOUSE vor beneficia de masurarea gratuita a tensiunii arteriale si glicemiei.

PROGRAMUL DE VIZITARE AL EXPOZITIILOR ESTE :

09 aprilie -11 aprilie intre orele 10.00-18.00

12 aprilie intre orele10.00-16.00

Ultimele stiri pe BankNews.ro: