Romvac Company investeste in propria retea de farmacii branduite Pongo All Pets

Data publicarii: 16-04-2013 | Afaceri

Romvac Company, cel mai mare producator local de vaccinuri si medicamente pentru pasari si animale, investeste in propria retea de farmacii pentru a consolida relatia cu consumatorul direct. Intr-o prima faza, va deschide patru farmacii branduite Pongo All Pets. ”Avem deja un contract semnat cu retailerul german Kaufland pentru deschiderea a trei farmacii, in perioada urmatoare, in magazinele din Slobozia, Campina si Focsani. De asemenea, cea de-a patra farmacie va fi deschisa peste o luna, in comuna Ceptura, unde avem propriul teren. Investitia in cele patru farmacii depaseste 50.000 de euro”, a declarat Constantin Chiurciu, director general Romvac Company.  

Ca parte a strategiei de dezvoltare a companiei, pana la finalul anului vor fi deschise mai multe astfel de unitati in toata tara, in functie de spatiile care vor fi dispobibile. ”Discutam cu unele retele de magazine, insa este prematur sa spun acum cate farmacii vom deschide in 2013, in provincie. In Bucuresti, interesul nostru este sa mergem pe livrarea la domiciliu, mai ales ca anul acesta au crescut vanzarile: vindem de 100.000 lei pe luna numai in Capitala”, a adaugat Constantin Chiurciu. 

In paralel cu dezvoltarea lantului de farmacii, Romvac investeste in inovatie si cercetare, planuind lansarea unor produse noi. Printre noutatile companiei, se numara si vaccinul inactivat pentru porumbei COLUMBOPOLIVAC, contra paramixovirozei si salmonelozei, dar si AGALAXIN FORTE, vaccin inactivat cu adjuvant complex contra agalaxiei contagioase a oilor si caprelor. De asemenea, sunt in curs de inregistrare vaccinul PODOVAC, un produs contra pododermatitei infectioase a oilor (schiopul oilor)si tuberculina aviara, utilizata in diagnosticul tuberculozei la bovine.

Pe de alta parte, exportul va continua sa se afle pe lista de prioritati si in 2013. ”Anul trecut, exportul a insemnat peste 10% din productie. Printre cele mai solicitate produse se afla vaccinurile pentru pasari, mai ales in Republica Moldova, Albania si Nigeria. Totodata, vaccinurile si medicamentele pentru caini se vand bine in Irak”, a mai declarat Constantin Chiurciu, director general Romvac Company.  

In ceea ce priveste cifra de afaceri a companiei, in primul trimestru din 2013 aceasta a fost de 8,5 milioane de lei, cu o crestere usoara de aproximativ 6%, comparativ cu perioada similara din 2012, in contextul in care iarna vanzarile sunt mai scazute. Potrivit lui Constantin Chiurciu, cresteri mai mari vor fi din trimestrul doi, odata cu perioada vaccinarilor. Romvac Company a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de aproximativ 44 milioane de lei, estimarile pentru acest an apropiindu-se de 50 milioane de lei. 

Despre Romvac

Romvac Company, infiintata in 1974, este una dintre putinele fabrici din Romania, privatizata prin metoda MEBO, care a reusit sa se dezvolte sanatos intr-o piata concurentiala. Constantin Chiurciu detine un pachet semnificativ  din actiuni, restul fiind impartit intre 234 de angajati, dintr-un total de 374. Compania isi dezvolta productia in Voluntari (Jud. ILFOV), acolo unde are si sediul principal. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: