Antreprenorii romani au lansat o asociatie dupa modelul CIS

Data publicarii: 18-04-2013 | Afaceri

Antreprenorii romani au lansat miercuri o asociatie care sa le reprezinte interesele in relatia cu autoritatile, dupa modelul Consiliului Investitorilor Straini (CIS), sub denumirea 'Asociatia Forumul Investitorilor Autohtoni 2013'.

'Antreprenorii romani nu aveau o astfel de organizatie precum investitorii straini din Romania. In toate actele normative date in Romania in ultimii ani se vede lobby-ul CIS', a declarat, miercuri, presedintele Interagro, Ioan Niculae, unul dintre fondatorii asociatiei, la evenimentul de lansare. 

La reuniunea de constituire a asociatiei participa antreprenori si manageri de firme romanesti care totalizeaza 1,2 milioane de locuri de munca, potrivit presedintelui Interagro. 

In asociatie sunt reprezentate companii romanesti precum Tiriac Holding, Ana Holding, CrisTim, Pambac Bacau, Romconstruct, Romenergo, Albalact, Class, Vincon, Armax Gaz Sibiu, Paralela 45, Raureni, Sanador, Bostina & Asociatii, Banca Carpatica, Electromontaj. 

Conform statutului, care va fi prezentat miercuri seara, scopul infiintarii Asociatiei il constituie reprezentarea, identificarea, promovarea si sustinerea unitara a intereselor capitalului romanesc in relatia principalele institutii ale statului si Uniunii Europene, precum si cu alte persoane fizice sau juridice in plan national si international. 

Printre obiectivele principale figureaza informarea sistematica a autoritatilor despre problemele investitorilor romani si propunerea de solutii, elaborarea de propuneri legislative, crearea de parteneriate intre antreprenorii romani, promovarea comunicarii, acordarea de consultanta si consiliere, promovarea activitatilor de studii de piata, cercetari, sinteze, documentare si analiza, elaborarea de baze de date, monitorizarea presei romanesti si internationale, editarea, producerea si difuzarea de materiale despre Asociatie, facilitarea implementarii programelor UE in Romania.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: