Kingfisher a cumparat magazinele Bricostore din Romania

Data publicarii: 18-04-2013 | Afaceri

Grupul britanic Kingfisher PLC, cel mai mare lant european de magazine de bricolaj, a anuntat joi ca a preluat reteaua de 15 magazine Bricostore din Romania de la grupul francez Group Bresson, transmite Reuters.

Tranzactia, al carei pret nu a fost dezvaluit, ar urma sa se finalizeze in urmatoarele doua luni. Magazinele achizitionate au inregistrat vanzari de 131 milioane de euro si un profit operational de 5 milioane de euro in 2012. 

Kingfisher a precizat ca magazinele achizitionate vor fi convertite in magazine Brico Depot (formatul din Franta al Kingfisher) iar pe termen lung are de gand sa-si extinda reteaua din Romania pana la 50 de magazine. 

'Modelul Brico Depot s-a dovedit unul de succes in Franta si Spania iar piata de bricolaj are un potential solid de crestere', a declarat directorul Kingfisher, Ian Cheshire. 

In urma acestei tranzactii, numarul total de magazine Kingfisher a ajuns la aproximativ 1.050 de unitati in noua tari din Europa si Asia. 

Grupul francez Bricostore a intrat pe piata din Romania in urma cu 10 ani si in prezent are o retea de 15 magazine, in Bucuresti si alte 11 orase - Arad, Braila, Brasov, Calarasi, Constanta, Drobeta Turnu Severin, Focsani, Pitesti, Ploiesti, Oradea, Suceava. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: