Filialele il sustin pe Ponta pentru un nou mandat la sefia PSD

Data publicarii: 19-04-2013 | Politica

Congresul Partidului Social Democrat, care se va desfasura vineri si sambata, la Bucuresti va avea ca principal punct pe ordinea de zi alegerea unei noi conduceri a formatiunii, pana la scrutinul din 2016, precum si modificarea Statutului PSD. Evenimentul va avea loc sub genericul "120 de ani de social-democratie in Romania".

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, ar urma sa fie reconfirmat in fruntea formatiunii. Si-a inscris candidatura la functia de presedinte al PSD si Andrei Alexandru, membru al organizatiei sector 2 a partidului, fost consilier al lui Nicolae Vacaroiu, care a mai candidat pentru aceasta functie si la Congresul din 2010. 

Congresul PSD va desemna opt vicepresedinti pentru viitoarele regiuni de dezvoltare si va stabili opt vicepresedinti la nivel national. Cinci locuri in viitorul Birou Permanent National apartin Organizatiei de femei a partidului. 

Se va adopta, cel mai probabil, infiintarea functiei de presedinte executiv, functie pentru care ar urma sa candideze vicepremierul Liviu Dragnea. In urma modificarii statutului in cadrul Congresului PSD, secretarul general al PSD va fi numit si validat de Comitetul Executiv, la propunerea presedintelui PSD. Cel mai vehiculat nume pentru aceasta functie este deputatul Andrei Dolineaschi, presedinte al Organizatiei PSD Botosani. Fostul presedinte Ion Iliescu va ramane presedinte de onoare al PSD, iar pentru functia de presedinte al Consiliului National al partidului - detinuta pana in 20 iunie anul trecut de fostul premier Adrian Nastase - nu se vor organiza alegeri. 

Daca in ceea ce priveste functia de presedinte al PSD filialele judetene sunt in unanimitate alaturi de actualul lider, Victor Ponta, adevarata miza va fi in privinta vicepresedintilor pe regiuni de dezvoltare si a celor la nivel national, organizatiile avand optiuni diferite. 

*** ALBA 

Un numar de 47 de delegati din Alba, printre care primari, consilieri judeteni, consilieri locali, vor participa la Congresul Partidului Social Democrat din 19 - 20 aprilie. 

Presedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dirzu, a declarat pentru AGERPRES ca organizatia judeteana ii sustine pe Victor Ponta si pe Liviu Dragnea pentru functia de presedinte, respectiv de presedinte executiv. In ceea ce priveste functia de vicepresedinte regional, Dirzu a afirmat ca nu s-a stabilit deocamdata pe cine va sustine organizatia din Alba. 

Pentru Consiliul National vor candida 17 social-democrati din Alba, printre care se numara Ioan Dirzu, presedintele de onoare al organizatiei judetene Ioan Rus, prim-vicepresedintele Ioan Florea si secretarul executiv Dorin Sandea. De asemenea, cate un social-democrat din Alba candideaza pentru un loc in Comisia Nationala de Control Financiar, respectiv pentru Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala. 

*** ARAD 

Presedintele PSD Arad, deputatul Dorel Caprar, a declarat ca membrii delegatiei ce va reprezenta filiala judeteana la Congresul partidului vor vota dupa cum le va dicta constiinta pentru alegerea vicepresedintelui la nivel regional. 

''In mod evident vom sustine candidatura lui Liviu Dragnea la functia de presedinte executiv, dar nu vom impune votarea unuia sau altuia dintre cei doi candidati pentru functia de vicepresedinte PSD la nivel regional'', a declarat pentru AGERPRES presedintele filialei judetene PSD Arad, deputatul Dorel Caprar. 

Pentru functia de vicepresedinte in regiunea Vest si-au anuntat candidatura Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis, si respectiv Ion Mocioalca, deputat de Caras-Severin. 

''Ne este foarte greu sa stabilim la nivelul organizatiei pe care dintre cei doi candidati sa il votam, deoarece ii apreciem la fel de mult pe amandoi. Tocmai de aceea, speram ca, pana la momentul votului, unul dintre cei doi candidati sa renunte in favoarea celuilalt, situatie care ne va facilita si noua optiunea'', a precizat liderul PSD Arad. 

In ceea ce priveste functiile din structurile centrale ale PSD, organizatia Arad a propus 17 candidati pentru Consiliul National al PSD si un candidat - Silviu Rus - pentru Comisia de Control Financiar a partidului. 

Filiala judeteana PSD Arad va fi reprezentata la congre de 51 de delegati. 


*** ARGES 

Liderul social-democratilor argeseni, Constantin Nicolescu, va candida pentru o functie de vicepresedinte la Congresul PSD de vineri si sambata. 

Nicolescu s-a decis in ultimul moment sa candideze pentru una dintre cele opt functii de vicepresedinte national, dupa ce declarase ca ia in calcul si posibilitatea de a candida pentru functia de vicepresedinte din partea regiunii Sud-Muntenia. 

Delegatia care va reprezenta PSD Arges la congresul de la Bucuresti este formata din 122 de persoane. 


*** BACAU 

Organizatia judeteana PSD Bacau va sustine candidatura primarului Iasiului Gheorghe Nichita la functia de vicepresedinte regional. 

Pentru functia de secretar general social-democratii bacauani vor vota in favoarea botosaneanului Andrei Dolineaschi. 

PSD Bacau nu va avea niciun candidat la alegerile pentru functiile centrale ale PSD. 

"Ne-am gandit sa sustinem experienta primarului Nichita pentru functia de vicepresedinte regional el avand rezultate meritorii in ceea ce priveste imaginea PSD in zona Moldovei", a declarat pentru AGERPRES Dragos Benea, presedintele Organizatiei judetene PSD Bacau. 

Social-democratii bacauani acorda toata increderea tandemului Victor Ponta - Liviu Dragnea, iar in ceea ce priveste depunerea de candidaturi pentru functii de conducere in partid Dragos Benea considera ca "membrii de partid din judetul Bacau au foarte multe lucruri de realizat la nivelul localitatilor si mai au inca de acumulat experienta". 


*** BIHOR 

Organizatia PSD Bihor va fi reprezentata la congres de 59 de delegati. 

Potrivit purtatorului de cuvant al PSD Bihor, Lucian Ungur, liderul filialei, Ioan Mang, nu va candida pentru vreo functie in conducerea centrala a partidului, fiind stabilit la conferinta judeteana ca delegatii il vor sustine pe Ioan Rus la functia de vicepresedinte regional. 

"Desigur ca pentru conducerea partidului il vom vota pe premierul Victor Ponta. Iar noi, femeile, le vom sustine pe doamnele Rovana Plumb, Corina Cretu, Ecaterina Andronescu in functiile de vicepresedinte la nivel national", a declarat, pentru AGERPRES, Lia Pop, lider al Organizatiei de femei a PSD Bihor. 


*** BISTRITA-NASAUD 

Organizatia PSD Bistrita-Nasaud ii va sustine la congres pe Victor Ponta pentru functia de presedinte, pe Liviu Dragnea pentru postul de presedinte executiv si pe Ioan Rus pentru functia de vicepresedinte pentru regiunea de nord-vest. 

Cei 73 de delegati la congres au votat in unanimitate, la conferinta judeteana de alegeri din 5 aprilie, rezolutii privind sustinerea celor trei. 

Potrivit purtatorului de cuvant al PSD Bistrita-Nasaud, Daniel Suciu, organizatia judeteana va propune si 14 persoane pentru Consiliul National al PSD. Printre acestea se vor numara liderul filialei, Radu Moldovan, care este si presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, prim-vicepresedintele Nicolae Moldovan (primar al orasului Beclean), secretarul executiv Romeo Florian (primar al comunei Lechinta si presedinte al Asociatiei comunelor din judetul Bistrita-Nasaud), deputatii Daniel Suciu si Adriana Doina Pana (ministru delegat pentru dialog social), primarul orasului Nasaud, Mircea Romocea, presedintele PSD Bistrita, Alexandru Bria, si primarii comunelor Teaca si Cosbuc, Iustian Muntean si Nicolae Anghel. 


*** BOTOSANI 

Organizatia judeteana Botosani a PSD a adoptat o rezolutie privind sustinerea primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, pentru functia de vicepresedinte al formatiunii pentru regiunea Nord - Est. 


*** BRASOV 

Presedintele PSD Brasov, Constantin Nita, candideaza la congres pentru o functie de vicepresedinte la nivel national. 

"Conform statutului, la nivel national sunt opt functii de vicepresedinte national si opt de vicepresedinte regional. Domnul Nita candideaza la o functie de vicepresedinte national", a declarat pentru AGERPRES vicepresedintele filialei judetene a PSD Brasov, Razvan Popa. 

Organizatia judeteana Brasov va fi reprezentata la Congresul PSD de 65 de delegati. 


*** BRAILA 

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat pentru AGERPRES ca va candida la congres pentru o functie de vicepresedinte la nivel national. 

La Conferinta Judeteana a PSD Braila, de luna trecuta, cei 422 de delegati l-au ales in unanimitate pe Gheorghe Bunea Stancu presedinte al filialei si i-au validat candidatura pentru o functie de vicepresedinte national. 

Filiala PSD va fi reprezentata la congres de 106 delegati. 


*** BUZAU 

Organizatia judeteana Buzau a PSD il sustine pe Victor Ponta la presedintia partidului si pe primarul Constantin Boscodeala pentru functia de vicepresedinte. 

Potrivit secretarului executiv al PSD Buzau, Marian Margarit, ''cei 109 delegati la Congresul partidului il sustin fara rezerve pe Victor Ponta'' si se vor ''bate pentru ca primarul Constantin Boscodeala, un brand national, cum s-a exprimat unul din colegi, sa fie ales vicepresedinte''. 

''Avand in vedere numarul mare de delegati pe care ii trimitem la congres, vom incerca sa negociem si un post de vicepresedinte regional, dar orgoliile sunt mari in regiunea de sud-est'', a mai spus Margarit. 


*** CARAS-SEVERIN 

Judetul Caras-Severin va fi reprezentat de 69 de delegati la Congresul PSD. Dintre acestia, 11 vor candida la o functie in Consiliul National. Printre ei figureaza parlamentarii PSD de Caras-Severin, primari de orase si municipii. 

De asemenea, conform rezolutiei adoptate la Conferinta Judeteana a PSD Caras-Severin, presedintele filialei, deputatul social-democrat Ion Mocioalca, va candida la functia de vicepresedinte regional. 


*** CLUJ 

Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, a declarat pentru AGERPRES ca organizatia pe care o conduce il va sustine pe Liviu Dragnea pentru functia de presedinte executiv al partidului, iar pentru functia de vicepresedinte regional pe Ioan Rus, fost ministru de Interne. 

Remus Lapusan a mentionat ca PSD Cluj a adoptat rezolutii de sustinere pentru functii de vicepresedinti si pentru Corina Cretu, Dan Sova si Nicolae Banicioiu. 

In afara de Ioan Rus, care candideaza pentru functia de vicepresedinte regional, PSD Cluj are 18 membri care candideaza pentru Consiliul National al PSD. 

PSD Cluj va avea 66 de delegati la congresul partidului. 


*** CONSTANTA 

Nicusor Constantinescu, prim-vicepresedinte al PSD Constanta si presedinte al Consiliului Judetean, va fi candidatul sustinut de organizatia judeteana a partidului pentru functia de vicepresedinte la nivel regional, la Congresul din 19 - 20 aprilie. 

Propunerea a fost validata, cu unanimitate de voturi, in cadrul conferintei Organizatiei judetene a PSD Constanta. 

PSD Constanta si-a desemnat, totodata, doi candidati pentru a face parte din comisii de specialitate ale partidului la nivel national, respectiv Cristinel Dragomir (secretar executiv al PSD Constanta) pentru Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala si Cristian Darie (trezorier PSD Constanta) pentru Comisia Nationala de Control Financiar. Ambii social-democrati constanteni sunt vicepresedinti ai Consiliului Judetean. 

La Congresul PSD vor participa 125 de delegati din partea PSD Constanta, 27 dintre acestia urmand sa reprezinte organizatia judeteana in Consiliul National al formatiunii politice. 

Cristinel Dragomir a declarat, pentru AGERPRES, ca mandatul delegatilor constanteni este de a-l sustine pe Nicusor Constantinescu pentru a deveni vicepresedinte al PSD la nivel regional. 

Referitor la sustinerea candidatilor pentru functiile de presedinte si presedinte executiv al PSD, Dragomir a precizat ca delegatii PSD Constanta vor vota asa cum considera fiecare. 


*** COVASNA 

Organizatia PSD Covasna va participa cu 40 de delegati la Congresul partidului, programat la sfarsitul acestei saptamani la Bucuresti, si va sustine candidaturile lui Victor Ponta si Liviu Dragnea pentru functia de presedinte, respectiv presedinte executiv al partidului. 

Pentru vicepresedinte regional, organizatia covasneana il va sustine pe Mircea Dusa, a declarat pentru AGERPRES deputatul Horia Grama, liderul filialei. Potrivit acestuia, printre candidatii care vor obtine voturile delegatilor covasneni se mai numara Ecaterina Andronescu, Constantin Nita si Rovana Plumb, care de-a lungul anilor au avut o foarte buna colaborare cu organizatia judeteana. 


*** DAMBOVITA 

Presedintele PSD Dambovita, Adrian Tutuianu, va candida pentru un mandat de vicepresedinte regional la Congresul partidului. 

El a declarat pentru AGERPRES ca o alta candidatura la o functie de vicepresedinte, din partea Organizatiei de femei, este cea a ministrului Rovana Plumb, deputat de Dambovita. 

"Mandatul organizatiei judetene este de a-i sustine pe cei doi candidati la functia de vicepresedinte, respectiv pe mine si pe Rovana Plumb'', a precizat Adrian Tutuianu. 

La Congresul PSD, de la filiala Dambovita vor participa 117 delegati. 


*** DOLJ 

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, va ramane vicepresedinte PSD si dupa Congresul din 19 - 20 aprilie, pe functia care revine de drept presedintelui Camerei. 

Valeriu Zgonea a declarat pentru AGERPRES ca din partea PSD Dolj, primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, presedintele PSD Craiova, va candida pentru una dintre cele cinci functii de vicepresedinte rezervate femeilor. 

''Eu nu candidez pentru nicio functie in partid, pentru ca presedintele Camerei Deputatilor este de drept vicepresedinte. Din partea PSD Dolj, cu siguranta, doamna primar Olguta Vasilescu va candida pentru una dintre cele cinci functii de vicepresedinte rezervate femeilor din partidul nostru si, zic eu, are mari sanse sa castige'', a spus Valeriu Zgonea. 

PSD Dolj este organizatia judeteana din tara care va avea, la congres, cel mai mare numar de delegati - 129, ca urmare a rezultatelor obtinute la toate alegerile de anul trecut. 

Filiala PSD Dolj, condusa de Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean, este si singura organizatie judeteana care nu a organizat Conferinta judeteana de alegeri inainte de congresul extraordinar. 

Pe 30 martie, la Conferinta pentru alegeri a Organizatiei municipale PSD Craiova, unde Olguta Vasilescu a fost confirmata in functia de presedinte al filialei, Valeriu Zgonea declara ca este timpul ca deputatul Claudiu Manda sa preia presedintia PSD Dolj in locul lui Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj, care trebuie sa fie ales vicepresedinte regional PSD pe Oltenia. 


*** GALATI 

Ministrul pentru Societatea Informationala, presedintele PSD Galati Dan Nica, va candida, la congres, pentru o functie de vicepresedinte la nivel national, a declarat pentru AGERPRES prim-vicepresedintele organizatiei galatene, senatorul Gheorghe Saghian. 

El a precizat ca la Conferinta judeteana PSD Galati din 22 martie cei peste 400 de delegati au validat candidatura lui Dan Nica la functia de vicepresedinte la nivel national. 

Saghian a mentionat ca Organizatia judeteana PSD Galati va sustine candidatura lui Victor Ponta la functia de presedinte al Partidului Social Democrat si a lui Liviu Dragnea la cea de presedinte executiv. 

In ceea ce priveste functia de vicepresedinte regional, Saghian a spus ca delegatii PSD Galati se vor hotari pe cine sustin in momentul in care se va incheia procedura de depunere a candidaturilor. 

La Congresul PSD participa 114 delegati din partea organizatiei PSD Galati. 


*** GIURGIU 

Organizatia judeteana PSD Giurgiu va participa la congresul partidului cu 57 de delegati si il va sustine la conducerea partidului pe Victor Ponta. ''57 de delegati vor participa la congres din partea organizatiei judetene a PSD, iar sustinerea exprimata si printr-o rezolutie interna va fi pentru Victor Ponta'', a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al PSD Giurgiu, Mariana Bragaru. 


*** GORJ 

Purtatorul de cuvant al filialei Gorj a PSD, Ciprian Florescu, a declarat pentru AGERPRES ca presedintele executiv al organizatiei judetene, Ion Calinoiu, isi va depune candidatura pentru o functie de vicepresedinte la nivel central. 

La congres delegatia de la Gorj va avea 112 membri, aprobati de Conferinta judeteana. 

"Ne vom duce pentru a alege noua structura de conducere a partidului la nivel central, functia de presedinte este dorita in continuare de primul-ministru Victor Ponta si are toata sustinerea organizatiei judetene, in mod firesc, pentru ca este si membru al PSD Gorj. Organizatia de la Gorj vizeaza si alte functii - este vorba de 25 de membri ai Biroului Permanent Judetean care vor candida pentru functia de membru al Consiliului National al PSD, alaturi de acestia domnul Ion Calinoiu, care isi va depune candidatura pentru o functie de vicepresedinte la nivel central, si domnul Ion Florescu, presedinte al Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala la Gorj, care va candida pentru o functie de membru al aceleiasi structuri la nivel central", a declarat Ciprian Florescu. 


*** HUNEDOARA 

Delegatii filialei judetene PSD Hunedoara la congres pot vota asa cum cred ca este mai bine atunci cand vor alege vicepresedintele PSD la nivel de regiune, a declarat pentru AGERPRES presedintele organizatiei, deputatul Laurentiu Nistor. 

''Votul delegatilor la congres este liber. Nu vom impune votarea unui candidat anume pentru functia de vicepresedinte PSD la nivel regional'', a spus liderul PSD Hunedoara. 

In regiunea Vest, pentru aceasta functie vor candida presedintele Consiliului Judetean Timis, Titus Bojin, si deputatul de Caras-Severin Ioan Mocioalca. 

Cat priveste functiile din cadrul structurilor centrale ale PSD, organizatia Hunedoara a propus 19 candidati pentru Consiliul National al formatiunii. Pentru Comisia de Integritate va candida consilierul judetean Ioan Dumitru Staier, actual trezorier al PSD Hunedoara, iar pentru Comisia de control financiar este propus sa candideze secretarul organizatiei de tineret (TSD), Sorin Lavu. 

Filiala judeteana a PSD Hunedoara va fi reprezentata la congres de 71 de delegati. 


*** IALOMITA 

Presedintele filialei judetene a PSD Ialomita, Vasile Silvian Ciuperca, va candida in structura de conducere pentru functia de vicepresedinte regional, in cadrul regiunii 3 Sud Muntenia. 

Potrivit reprezentantilor PSD Ialomita, au fost depuse 15 candidaturi, dintre care una pentru vicepresedinte regional, una pentru Comisia de Control Financiar si 13 ca membri ai Consiliului National. 

Social-democratii ialomiteni vor avea la Congresul PSD din 19 - 20 aprilie 104 delegati, in special primari si presedinti de organizatii locale. 


*** IASI 

Liderul social-democratilor ieseni, Gheorghe Nichita, a anuntat ca va candida la functia de vicepresedinte PSD pentru regiunea Nord-Est, el urmand a fi sustinut de toti sefii de filiale PSD din Moldova. 

Primarul Gheorghe Nichita, care este si vicepresedinte al partidului la nivel national, a declarat ca a avut discutii cu liderii PSD din judetele Moldovei in cadrul carora a obtinut promisiunea ca acestia ii vor sprijini candidatura la functia de vicepresedinte al formatiunii politice in regiunea de Nord-Est. 

"Mi-au confirmat sustinerea cei din Botosani, ei au dat si o rezolutie. La fel si Neamt, Suceava, Bacau si Vaslui. Acesta va fi un atu politic pentru ca ne arata ca in Moldova va fi unitate la nivelul tuturor liderilor politici si inseamna ca atunci cand luam o decizie o respectam cu totii. De fapt, cel care va fi ales vicepresedinte regional are o raspundere foarte mare atat fata de organizatia sa, cat si pentru intreaga regiune", a declarat Gheorghe Nichita. 

El a spus ca va reprezenta interesele tuturor organizatiilor PSD din partea de Nord Est a Romaniei in Biroul Permanent National al formatiunii politice. 

El a spus ca la Congresul PSD delegatia ieseana va fi formata din 119 membri. 

Conform lui Nichita, botosaneanul Andrei Dolineaschi va candida si va fi sustinut de colegii din zona Moldovei pentru functia de secretar general al PSD. 


*** MARAMURES 

Presedintele filialei PSD Maramures, Gabriel Zete, a declarat pentru AGERPRES ca in urma conferintei judetene s-a decis sustinerea candidaturii lui Victor Ponta la functia de presedinte si pe cea a lui Ioan Rus la functia de vicepresedinte regional. 

De asemenea, PSD Maramures are 16 propuneri de candidati pentru Consiliul National PSD. 

"Totodata, liderii PSD din Transilvania vor avea o discutie privind strategia de sustinere in bloc pentru sustinerea candidaturii lui Liviu Dragnea la functia de presedinte executiv. Consider ca merita aceasta sustinere pentru modul cum s-a implicat de-a lungul anilor in colaborarea cu organizatiile din toata tara, dar si a rezultatelor politice obtinute in timp ca rezultat al acestui efort", a spus Gabriel Zetea. 

Judetul Maramures va avea la congres o delegatie compusa din 69 de membri. 


*** MEHEDINTI 

Presedintele social-democratilor mehedinteni, Adrian Duicu, va candida la congres pentru o functie de vicepresedinte la nivel national. 

Purtatorul de cuvant al Organizatiei judetene a PSD, Adrian Bidilici, a declarat pentru AGERPRES ca la congres Mehedintiul va fi reprezentat de 400 de delegati care il vor sustine la sefia partidului pe Victor Ponta. 

Potrivit acestuia, social-democratii din Mehedinti nu s-au decis inca pe cine vor sustine la functia de vicepresedinte regional. 


*** MURES 

Presedintele PSD Mures, deputatul Vasile Gliga, a declarat ca organizatia nu va propune niciun candidat la vreo functie in Biroul Permanent National, filiala va avea 56 de delegati la congres si 17 locuri in Consiliul National. 

''Ca functii in Biroul Permanent National nu sunt candidati din filiala. Eu voi fi in Comitetul Executiv de drept, ca presedinte de organizatie. Vom avea 17 locuri in Consiliul National, mare parte din Biroul Permanent Judetean ales recent. Pentru functia de vicepresedinte la nivel regional, din cate stiu, ar putea candida Mircea Dusa si Constantin Nita, nu s-a stabilit inca. Cred ca mari sanse le are domnul Dusa", a aratat Gliga. 

Liderul PSD Mures a precizat ca la functia de presedinte executiv delegatii mureseni il vor sustine pe singurul candidat - Liviu Dragnea. 


*** NEAMT 

Cei 84 de delegati ai PSD Neamt la congresul extraordinar il vor sustine pe Gheorghe Nechita pentru functia de vicepresedinte regional, a declarat, pentru AGERPRES, deputatul Ionel Arsene, presedintele filialei nemtene. 

Social-democratii nemteni vor incerca sa isi impuna un om si in Biroul Permanent National prin candidatura senatorului Ioan Chelaru pentru functia de presedinte al Comisiei de Etica si Integritate. 

Cat priveste functiile de presedinte si presedinte executiv, filiala PSD Neamt merge "fara dubii pe mana lui Victor Ponta si Liviu Dragnea". 

"Toata sustinerea noastra pentru Victor Ponta si Liviu Dragnea, iar pentru functiile de vicepresedinti pe plan national ii vom sustine pe Eugen Bejinariu, Nicolae Banicioiu, Marian Oprisan si alti colegi. Avem incredere in Victor Ponta pentru ca a dovedit ca este un om care a luat partidul dintr-un punct nu tocmai fericit pentru noi si l-a dus la guvernare. Am castigat ultimele batalii electorale. Avem incredere ca din postura de premier si presedinte al PSD va face ceea ce a promis electoratului", a declarat, pentru AGERPRES, deputatul Ionel Arsene. 


*** OLT 

Presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, va candida pentru o functie de vicepresedinte, iar 31 dintre delegatii din judetul Olt vor candida pentru o functie de membru al Consiliului National al PSD, a declarat pentru AGERPRES prim-vicepresedintele organizatiei, Marius Oprescu. 

El a spus ca delegatia PSD Olt la congres va fi formata din 121 de persoane, dintre care 31 vor candida pentru a fi membri in Consiliul National al formatiunii. 

"Cei 31 de delegati care vor candida pentru Consiliul National al PSD sunt parlamentari de Olt, primari, membri ai Biroului Permanent Judetean al partidului. Presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, isi va depune candidatura pentru o functie de vicepresedinte la nivel central, pentru zona Olteniei. PSD Olt a avut rezultate foarte bune la alegerile din 2012, precum si la alegerile locale partiale din 2013, de la Slatina si Vitomiresti, de aceea credem ca organizatia PSD din judetul Olt merita o functie de vicepresedinte la nivel national", a declarat prim-vicepresedintele filialei, care se va numara printre candidatii la functia de membru in Consiliul National al partidului. 


*** PRAHOVA 

Liderul filialei PSD Prahova, Mircea Cosma, va candida pentru functia de vicepresedinte pentru regiunea Sud-Muntenia, a declarat pentru AGERPRES secretarul executiv al filialei, Rares Enescu. 

Potrivit acestuia, 125 de delegati ai PSD Prahova vor participa la congres, organizatia exprimandu-si sustinerea totala pentru actualul lider al social-democratilor, Victor Ponta. 

In cadrul Conferintei judetene de alegeri a PSD Prahova, social-democratii au hotarat sa o sustina pe Rovana Plumb (presedintele OFSD) pentru candidatura la functia de vicepresedinte al PSD. 


*** SATU MARE 

Filiala judeteana PSD Satu Mare sustine candidatura fostului ministru de Interne Ioan Rus pentru functia de vicepresedinte al formatiunii pentru regiunea de nord-vest, la congresul care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani. 

Decizia a fost luata printr-o rezolutie adoptata in Conferinta judeteana a PSD Satu Mare de la finalul lunii martie. 

Judetul Satu Mare va fi reprezentat la Congresul PSD de 64 de delegati. 


*** SALAJ 

Organizatia judeteana a social-democratilor din Salaj va avea 56 de delegati la Congresul PSD, insa niciunul nu va candida pentru functiile de executie ale partidului. 

"Din cadrul organizatiei judetene avem candidati doar pentru Consiliul National si nu pentru functii de executie. Din judet vor fi prezenti la Congresul PSD de la finalul acestei saptamani 56 de delegati. Conform deciziei luate la Conferinta Judeteana, il vom sustine pe Ioan Rus pentru functia de vicepresedinte regional", a declarat pentru AGERPRES Tiberiu Marc, presedintele PSD Salaj. 

In ceea ce priveste functia de presedinte executiv, acesta a precizat ca organizatia din Salaj il va sustine pe Liviu Dragnea, chiar si in situatia in care vor exista mai multi candidati. 


*** SIBIU 

Presedintele filialei judetene a PSD, Ioan Cindrea, a declarat, pentru AGERPRES, ca delegatia sibiana la congres va fi formata din 68 de membri, fiecare din acestia urmand sa voteze individual. 


*** SUCEAVA 

Liderul judetean al PSD Suceava, Ioan Catalin Nechifor, a declarat pentru AGERPRES ca la congres filiala il sustine la o functie de vicepresedinte national pe deputatul Eugen Bejinariu, iar la functia de vicepresedinte regional pe zona nord-est pe primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita. 

''Votul va fi individual. Fiecare coleg va avea un mandat, dar si un vot in spate si sper ca sambata sa alegem cea mai buna echipa de conducere a partidului'', a spus Ioan Catalin Nechifor, care a decis sa nu candideze la nicio functie in structurile centrale. 

Filiala judeteana a PSD Suceava va fi reprezentata la congres de 111 delegati. 


*** TELEORMAN 

Organizatia judeteana PSD Teleorman il va sustine pe actualul secretar general, vicepremierul Liviu Dragnea, pentru functia de presedinte executiv al formatiunii. 

Secretarul general al filialei PSD Teleorman, Timotei Stuparu, a declarat pentru AGERPRES ca pentru Consiliul National al partidului sunt propusi 24 de candidati din cadrul organizatiei judetene teleormanene. 

La congres, din Teleorman va participa o delegatie alcatuita din 121 de membri PSD. 

Potrivit lui Stuparu, social-democratii teleormaneni vor sustine, de asemenea, adoptarea unor modificari la Statutul PSD. 

Liderul social-democrat din Teleorman apreciaza ca este nevoie de reactualizarea membrilor de partid si profesionalizarea militantilor, de tiparirea carnetele sau cardurilor, de infiintarea departamentelor de resurse umane si a cluburilor PSD, dar si de instituirea unui control al activitatii la toate nivelele. 


*** TIMIS 

Presedintele organizatiei PSD Timis, Titu Bojin, a declarat pentru AGERPRES ca actualul lider al social-democratilor, Victor Ponta, a dovedit ca este un presedinte ''eficient pentru cel mai puternic partid din Romania post-decembrista'', el beneficiind de toata sustinerea filialei judetene la congresul de la sfarsitul acestei saptamani. 

Delegatia PSD Timis la congres este cea mai numeroasa din vestul tarii, fiind formata din 103 membri. 

La Conferinta judeteana a PSD, care a avut loc saptamana trecuta, s-au votat doua rezolutii, prima vizand tocmai sustinerea premierului pentru un nou mandat de presedinte al partidului, iar a doua se refera la sustinerea candidaturii lui Titu Bojin la functia de vicepresedinte regional al PSD. 


*** TULCEA 

PSD Tulcea ii va sustine la congres pe cei "care au sprijinit si sustin in continuare dezvoltarea judetului", dupa cum a precizat presedintele filialei, Horia Teodorescu. 

"La functia de vicepresedinte regional il vom sustine pe seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, pentru ca avem proiecte comune si aceleasi probleme pe care incercam sa le rezolvam", a declarat, pentru AGERPRES, Horia Teodorescu. 

De asemenea, pentru functia de presedinte executiv al PSD, liderul social-democratilor tulceni a declarat ca filiala il va sustine pe vicepremierul Liviu Dragnea, iar pentru cea de presedinte pe premierul Victor Ponta. 

"Consider ca echipa aceasta merita toata aprecierea noastra. Dar, este adevarat, daca vor mai aparea candidaturi, ele vor fi supuse dezbaterii membrilor", a precizat liderul PSD Tulcea. 

La Congresul PSD vor participa 90 de membri ai organizatiei judetene a partidului. 


*** VASLUI 

Presedintele Organizatiei Judetene a PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, pentru AGERPRES, ca il va sustine pe Gheorghe Nichita pentru functia de vicepresedinte regional. 

Judetul Vaslui va fi reprezentat la Congresul PSD de 115 delegati. 

'Il vom sustine pe domnul Nichita pentru functia de vicepresedinte regional. Pentru celelalte functii, urmeaza sa se faca o analiza, sa vedem care sunt candidatii. Nu am stabilit nimic pana acum, vom vedea care va fi directia. Oricum, delegatii vor avea libertatea de a vota cum le dicteaza constiinta', a afirmat Dumitru Buzatu. 

Liderul PSD Vaslui a precizat ca niciun social-democrat din judet nu va candida pentru vreo functie in structurile centrale ale formatiunii. 


*** VALCEA 

Liderul filialei PSD Valcea, Ion Cilea, candideaza pentru un nou mandat de vicepresedinte la nivel national, a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al social-democratilor valceni, Adrian Busu. 

"Domnul Cilea este candidatul nostru pentru un nou mandat de vicepresedinte regional si sunt convins ca are toate sansele de a-l obtine. In mandatul prezent, domnul Cilea nu a dezamagit si, desi s-a confruntat cu o putere ostila, a reusit sa se impuna si sa faca performanta in functia de presedinte al Consiliului Judetean Valcea. Am convingerea ca va avea sustinere si din partea delegatilor din regiunea Olteniei", a precizat Adrian Busu. 

Delegatia valceana la congres va avea 100 de membri. 


*** VRANCEA 

Organizatia judeteana a social-democratilor vranceni si-a anuntat, la Conferinta de alegeri, sustinerea pentru liderul sau, Marian Oprisan, pentru un nou mandat de vicepresedinte national, la congresul din 19 - 20 aprilie. 

Sursa: AGERPRES