Herman Van Rompuy vine joi la Bucuresti; va avea intrevederi cu presedintele si premierul

Data publicarii: 24-04-2013 | Politica

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, va efectua joi o vizita la Bucuresti, prilej cu care va avea intrevederi atat cu presedintele Traian Basescu, cat si cu premierul Victor Ponta.

Potrivit programului oficial al lui Van Rompuy, postat pe site-ul Consiliului European, intalnirea cu presedintele Basescu ar urma sa aiba loc in jurul orei 17,15, iar cea cu premierul Ponta la 18,30. Ambele intrevederi vor fi urmate de declaratii de presa. 

Pe 16 aprilie, presedintele Traian Basescu a semnat decretul de decorare a presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, pentru sprijinul acordat Romaniei in parcursul sau de integrare "in structurile fundamentale" ale UE. 

Seful statului roman i-a conferit lui Van Rompuy Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Mare Cruce, "in semn de inalta apreciere pentru sprijinul constant acordat Romaniei in parcursul sau de integrare in structurile fundamentale ale Uniunii Europene, pentru viziunea si abnegatia puse in definirea, avansarea si realizarea prioritatilor si constructiei europene". 

Potrivit Presedintiei, decorarea a fost facuta la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlatean. 

Presedintele Consiliului European a mai fost in Romania in octombrie 2012, cand Bucurestiul a gazduit Congresul Partidului Popular European. 

Sursa: AGERPRES