Premierul Ponta: Guvernul isi va asuma raspunderea pe regionalizare numai daca va exista un acord cu fortele politice

Data publicarii: Astazi, 29-04-2013 | Politica

Guvernul isi va asuma raspunderea pe proiectul privind regionalizarea si descentralizarea administrativa numai daca va exista acordul fortelor politice parlamentare, respectiv si al UDMR si PP-DD, a declarat duminica premierul Victor Ponta.

"Numai daca exista un acord al tuturor fortelor politice (isi va asuma raspunderea, n.r.). Adica, daca exista un acord asa cum a fost la legea privind restituirea proprietatilor cu UDMR si cu cei aflati in opozitie, PP-DD, pentru ca PDL nu exista si n-am ce acord sa am cu ei. Cu cine, cu Blaga, cu d-na (Andreea, n.r.) Paul Vass, cu cine sa fac acord?", a aratat premierul, intr-o conferinta de presa sustinuta la Ruse, in Bulgaria. 

El a subliniat ca acest acord trebuie sa existe cu toate fortele politice din Parlament, cu exceptia PDL, numai asa fiind posibila asumarea raspunderii guvernamentale pe regionalizare. 

"Daca va exista un acord cu toate fortele politice din Parlament, atunci poate fi folosita (asumarea raspunderii, n.r.), daca nu, nu. Mergem in Parlament, discutam in cele doua Camere, facem amendamente. Regionalizarea e la fel de serioasa ca si modificarea Constitutiei si nu se face prin impunerea vointei USL. (...) Nu vorbim de majoritate, majoritate avem. Daca va exista acordul UDMR si PP-DD, altfel nu", a mai spus seful Executivului. 

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat vineri, la Oradea, ca singura procedura posibila pentru a putea adopta pana la finele anului 2013 legea regionalizarii o reprezinta angajarea raspunderii guvernului. 

"Speram sa modificam Constitutia pe la sfarsitul lunii septembrie - inceput de octombrie prin referendum. Daca referendumul se va desfasura in octombrie, pentru a finaliza procesul pana la 31 decembrie 2013 singura procedura posibila pentru a putea adopta legea regionalizarii o reprezinta angajarea raspunderii guvernului. Cred ca daca am intra pe proceduri normale de dezbatere parlamentara s-ar putea sa depasim termenul de 31 decembrie 2013, iar unul din obiectivele importante ca procesul sa fie finalizat inainte de inceperea noului exercitiu financiar sa-l pierdem. Asta a fost motivatia argumentata, pe care o mentin", a spus Dragnea. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: