Impozitul forfetar pentru turism si restaurante se va aplica din iulie

Data publicarii: Astazi, 29-04-2013 | Afaceri

Ministrul delegat pentru IMM-uri si turism, Maria Grapini, a declarat, luni, ca institutia pe care o reprezinta a finalizat studiile de impact in ceea ce priveste aplicarea impozitului forfetar pe care le-a trimis ministrului Finantelor, urmand ca masura sa se aplice din al doilea semestru.

"Studiile de impact (privind impozitul forfetar, n.r.) le-am facut noi, le-am predat la domnul Chitoiu (ministrul Finantelor, n.r.) si ramane ca din semestrul doi sa fie aplicat acel nou impozit, in functie de anumiti indicatori relevanti, la hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, baruri, reparatii auto, pe coduri CAEN. Niciodata nu s-a aplicat decat un impozit general. De aceea este o diferenta foarte mare fata de ceea ce s-a aplicat pana acum", a spus Grapini dupa o conferinta de presa.

Ea a aratat ca exista diferente intre potentialul de a obtine profit in functie de domeniul de activitate.

"De aceea am insistat foarte mult si ma bucur ca domnul ministru al Finantelor a acceptat sa se faca, si sper ca asa va iesi pana la urma hotararea de Guvern, sa se faca impozitarea in functie de domeniul de activitate. Altfel este in reparatii auto, altfel este in industria hoteliera si altfel este in alimentatia publica. Sper ca din semestrul doi sa se aplice", a adaugat Grapini.

Integral in Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: