Biletele de tren, cu aproape 8% mai scumpe de la 1 noiembrie
Data publicarii: 31-10-2006Preturile biletelor de tren vor creste cu 7,9%, mai exact cu pana la doi lei pentru trenurile personal si sase lei pentru intercity, incepand de miercuri, a informat, marti, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori (SNCFR). Compania a invocat doua motive in explicarea acestei masuri: nevoia de crestere a veniturilor si compensarea majorarii practicate de furnizorii de combustibil, energie electrica si alte produse.
Preturile vor creste cu cel mult doi lei pentru trenurile personal, patru lei pentru accelerat, cinci lei pentru trenurile rapid si sase lei pentru intercity.
Astfel, o calatorie la trenul rapid de la Bucuresti la Brasov va costa cu doi lei mai mult, iar pana la Arad sau Timisoara cu aproximativ cinci lei. Pentru o calatorie cu trenul intercity de la Bucuresti la Oradea, Baia Mare sau Arad, clasa a II, se va plati 83,40 de lei fata de 77,40 pana la data majorarii.
Facilitatile acordate de CFR Calatori vor fi aplicate si dupa majorarea preturilor la biletele de tren, elevii si studentii beneficiind de 75% la abonament, iar navetistii 50% din tariful integral la abonament.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza