Remes ar putea prelua de la Vladescu portofoliul finantelor

Data publicarii: 31-10-2006
Surse liberale sustin ca Sebastian Vladescu ar putea renunta la portofoliul finantelor in favoarea lui Decebal Traian Remes, ministrul declarand colegilor sai la Delegatia Permanenta de la sfarsitul saptamanii trecute ca, dupa votarea bugetului, ar sa dori sa plece din Guvern. Ministrul de Finante, liberalul Sebastian Vladescu, le-a declarat colegilor sai ca intentioneaza sa renunte la functia guvernamentala, ca inlocuitor fiind deja pregatit Decebal Traian Remes. Potrivit unor lideri liberali, Vladescu a trasat, intr-o conversatie purtata cu fruntasii partidului, la sfarsitul saptamanii trecute, si termenul la care ar dori sa plece din cabinetul Tariceanu: dupa ce se voteaza bugetul in Parlament, respectiv in a doua jumatate a lunii noiembrie.

Lideri ai PNL au declarat pentru NewsIn ca ministrul Vladescu este privit cu suspiciune de conducerea partidului din momentul in care a sustinut opinia lui Traian Basescu, alaturi de ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, la sedinta CSAT din aceasta vara, atunci cand s-a discutat in Consiliu solicitarea PNL de a se retrage trupele romane din Irak. Opinia diferita de cea a staff-ului PNL a celor doi ministri liberali, Vladescu si Ungureanu, manifestata in sedinta CSAT, a provocat tensiuni in partid, cei doi fiind pusi in discutia forurilor de conducere, dupa modelul patentat cu membrii gruparii disidente a lui Theodor Stolojan.

Discutii privind inlocuirea ministrului Vladescu cu liberalul Decebal Traian Remes au mai avut loc in PNL si cu o luna in urma, atunci cand lui Vladescu i s-a reprosat, de catre sefii partidului, faptul ca nu este interesat deloc de activitatea politica, nu participa la sedintele de partid si nu transmite mesaje politice din functia pe care o detine in cabinet.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: