O noua companie aeriana intra in Romania din decembrie. Pe ce ruta se va bate cu Tarom
Data publicarii: 23-08-2013 | AfaceriEtihad Airways investeste in restructurarea si dezvoltarea noii companii nationale a Serbiei, care va opera zboruri din Romania.
Compania nationala a Serbiei, JAT Aiways, din care arabii de la Etihad au cumparat 49%, se va rebrandui in Air Serbia si va lansa noi zboruri, inclusiv pe ruta Belgrad-Bucuresti. Primul zbor pe aceasta ruta va avea loc pe data de 9 decembrie.
Inainte, JAT Airways avea un parteneriat de code-sharing cu Tarom, cursele fiind operate cu o aeronava ATR detinuta de Tarom. Acum, sarbii, sustinuti de investitiile arabe, vin pe piata romaneasca cu propriul avion. Ramane insa de vazut care va fi frecventa acestor zboruri si cu ce preturi va concura Tarom.
Acest lucru va permite pasagerilor din Romania sa aiba acces la celelate destinatii code-sharing ale Air Serbia si Etihad, cum ar fi Insulele Seychelles, destinatii din Australia sau Abu Dhabi.
Noua companie a inceput pregatirile pentru schimbarea flotei pentru programul de iarna. Air Serbia va renunta dupa 28 de ani de operatiuni cu aeronave Boeing 737-300 si va trece la Airbus A319. Pe parcursul sezonului de iarna, compania va renunta complet la avioanele Boeing. Mai mult, guvernul de la Belgrad a aprobat recent plata depozitului pentru primele cinci din zece aeronave Airbus. Primul A319 din flota Air Serbia isi va face debutul pe 27 octombrie, pe ruta Belgrad-Moscova.
Pana la sfarsitul acestui an, Air Serbia va mai lansa si zboruri spre Abu Dhabi (27 octombrie), Banja Luka (1 decembrie), Praga (1 decembrie), Ljubljana (9 decembrie). Zborurile spre Budapesta, Beirut, Cairo, Varna, Kiev, Sofia si Varsovia vor fi lansate mai tarziu, pe masura ce vor sosi mai multe aeronave.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?