Pana in data de 20 octombrie, bucurestenii sunt asteptati la prima editie a Targului National pentru Artizanat si Mestesuguri

Data publicarii: 17-10-2013 | Afaceri

Ieri, 16 octombrie 2013, a avut loc deschiderea oficiala a primei editii a Targului National pentru Artizanat si Mestesugari. Inaugurarea a avut loc in prezenta mai multor oficialitati, precum doamna Maria Grapini, Ministru Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Excelenta Sa, domnul Philippe Gustin, Ambasadorul Frantei la Bucuresti, doamna Sevastita Grigorescu, Presedinte UCECOM si al doamnei Mariana Suciu, Director General ROMEXPO S.A .

Organizat de catre Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism in parteneriat cu ROMEXPO, Targul National pentru Artizanat si Mestesugarit reuneste mestesugari din toate zonele tarii. 

 "M-ati facut mandra ca sunt romanca!” astfel si-a inceput discursul doamna Maria Grapini,  Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, adaugand ca "trebuie sa invatam sa fim mandri de traditiile noastre, de portul popular. Orice tara poate sa-si schimbe imaginea daca demonstreaza ca are oameni si traditii valoroase, iar noi avem! Degeaba facem teancuri de strategii daca nu ne promovam prin ceea ce avem authentic romanesc. Eu cred in Romania si cred ca se poate si suntem datori sa transmitem mestesugul generatiilor tinere”.

Importanta mentinerii traditiilor si transmiterea lor catre tineri a fost subliniata de toti cei prezenti. "Afirm importanta pastrarii nealterate a traditiilor, iar acest targ poate fi considerat un program de educare a tinerei generatii in scopul pastrarii traditiilor romanesti”, a declarat doamna Sevastita Grigorescu, Presedinte UCECOM.

Privita de catre un strain, Romania este o tara surprinzatoare: "Calatoresc foarte mult si stiu ca Romania are un patrimoniu foarte bogat si sper ca acest eveniment sa conduca la cladirea unei imagini foarte bune a tarii”, a adaugat Excelenta sa domnul Philippe Gustin, Ambasadorul Frantei la Bucuresti. 

Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri este deschis pana in data de 20 octombrie in Pavilioanele C2 si C3 ale Centrului Expozitional ROMEXPO. 

Evenimentul a fost organizat cu scopul de a sustine micii mestesugari in promovarea produselor proprii, autentice romanesti, dar si pentru a impartasi publicului din traditiile de odinioara. Timp de 5 zile, bucurestenii vor putea achizitiona obiecte si produse traditionale si vor putea lua parte la atelierele de lucru special create de catre mesterii artizani.

Tot astazi, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism , doamna Maria Grapini a participat si la inaugurarea Targului Tehnic International Bucuresti.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: