Stelian Tanase, validat de Parlament in functia de director interimar al SRTV

Data publicarii: 20-12-2013 | Media

Scriitorul Stelian Tanase a fost validat de plenul reunit al Parlamentului in functia director interimar al SRTV cu 405 voturi pentru si doua impotriva.

Deputatii si senatorii PDL nu au participat la vot ei, parasind sala de plen inainte de inceperea votului. 

"Grupurile parlamentare ale PDL sunt consecvente in privinta numirii directorului general al TVR cu pozitia pe care am avut-o marti. Noi consideram ca din data de 10 decembrie, cand raportul de activitate al Televiziunii Romane a fost respins in plenul reunit, ati avut si timpul, si majoritatea necesara sa veniti cu o solutie definitiva la TVR. Noi nu consideram ca e corect si legal ceea ce faceti acum, interimat fara mandat imperativ. Ce anume are voie sa faca? Mai mult, ati si emis o ordonanta de urgenta, modificand Legea 41, dand competente Birourilor Permanente reunite. Grupurile parlamentare ale PDL parasesc sala in semn de protest fata de procedura legala pe care dumneavoastra intelegeti sa o adoptati", a spus viceliderul deputatilor PDL, Gheorghe Tinel. 

In cadrul audierilor de la Comisiile reunite de cultura, Stelian Tanase a spus ca nu va aparea in nicio emisiune de televiziune cat timp va fi la conducerea TVR. 

"Am luat o decizie care tine de profesia si de reguli de joc obligatoriu in toata lumea. Cat timp sunt la Televiziunea Publica nu voi aparea niciodata la TVR, nu voi avea o emisiune, nu ma voi pronunta public in cauze publice. Este un sacrificiu, pentru ca eu din asta traiesc de multi ani. Nu voi aparea nici la alte televiziuni ca partener in emisiuni sau avand o emisiune", a spus Tanase. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: