Noul grup LafargeHolcim va realiza economii de 1,4 miliarde de euro, ca urmare a fuziunii
Data publicarii: 16-07-2015 | AfaceriNoul grup LafargeHolcim şi-a lansat, mercuri, operaţiunile pe plan mondial, unul dintre obiective fiind realizarea unor economii de 1,4 miliarde de euro în următorii trei ani, ca urmare a fuziunii dintre Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia), transmit RTT News şi Reuters.
Tranzacţia va da naştere celui mai mare producător mondial de ciment, cu o cifră de afaceri de 34 de miliarde de euro (44 miliarde de dolari).
Acţiunile LafargeHolcim sunt listate la Bursele din Zurich şi Paris.
Printre obiectivele noului grup se află o alocare riguroasă a capitalului şi reducerea generală a cheltuielilor de capital, promovarea inovaţiilor, un nou model operaţional orientat către clienţii locali.
Pentru realizarea fuziunii, Lafarge şi Holcim au obţinut aprobarea autorităţilor de reglementare din SUA pentru realizării fuziunii, după ce firmele au fost de acord să vândă fabrici, terminale şi cariere de nisip. Astfel, Lafarge va vinde o fabrică de ciment şi o carieră de piatră din statul Iowa, precum şi terminale şi centre de distribuţie din Minnesota, Wisconsin, Tennessee şi Louisiana.
Anterior, Lafarge a anunţat că a ajuns la un acord privind vânzarea fabricii din Iowa şi a unui număr de şapte terminale grupului Summit Materials, pentru 450 milioane de dolari în numerar, plus un terminal din Bettendorf, Iowa.
Holcim va vinde fabricile de ciment din Chicago, New Jersey, terminalele din Massachusetts, Michigan, Illinois şi alte regiuni.
În decembrie, Uniunea Europeană a informat că, în schimbul fuziunii, Lafarge va renunţa la toate operaţiunile sale de afaceri din Germania şi România, iar Holcim trebuie să vândă subsidiarele din Slovacia, Cehia, unele active din Spania şi majoritatea activităţilor din Franţa. Pe de altă parte, companiile vor putea păstra fabrica Holcim din Altkirch, Franţa.
În primul trimestru din 2015, profitul net al Holcim a urcat la 310 milioane de franci elveţieni (330 milioane de dolari), de la 80 milioane de franci în primele trei luni din 2014.
Profitul operaţional al Lafarge a urcat cu 17%, în perioada ianuarie - martie 2015, la 403 milioane de euro (451 milioane de dolari), depăşind estimările analiştilor, de 368 milioane de euro.
Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti.
Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.
Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.
AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice