Noul grup LafargeHolcim va realiza economii de 1,4 miliarde de euro, ca urmare a fuziunii
Data publicarii: 16-07-2015 | AfaceriNoul grup LafargeHolcim şi-a lansat, mercuri, operaţiunile pe plan mondial, unul dintre obiective fiind realizarea unor economii de 1,4 miliarde de euro în următorii trei ani, ca urmare a fuziunii dintre Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia), transmit RTT News şi Reuters.
Tranzacţia va da naştere celui mai mare producător mondial de ciment, cu o cifră de afaceri de 34 de miliarde de euro (44 miliarde de dolari).
Acţiunile LafargeHolcim sunt listate la Bursele din Zurich şi Paris.
Printre obiectivele noului grup se află o alocare riguroasă a capitalului şi reducerea generală a cheltuielilor de capital, promovarea inovaţiilor, un nou model operaţional orientat către clienţii locali.
Pentru realizarea fuziunii, Lafarge şi Holcim au obţinut aprobarea autorităţilor de reglementare din SUA pentru realizării fuziunii, după ce firmele au fost de acord să vândă fabrici, terminale şi cariere de nisip. Astfel, Lafarge va vinde o fabrică de ciment şi o carieră de piatră din statul Iowa, precum şi terminale şi centre de distribuţie din Minnesota, Wisconsin, Tennessee şi Louisiana.
Anterior, Lafarge a anunţat că a ajuns la un acord privind vânzarea fabricii din Iowa şi a unui număr de şapte terminale grupului Summit Materials, pentru 450 milioane de dolari în numerar, plus un terminal din Bettendorf, Iowa.
Holcim va vinde fabricile de ciment din Chicago, New Jersey, terminalele din Massachusetts, Michigan, Illinois şi alte regiuni.
În decembrie, Uniunea Europeană a informat că, în schimbul fuziunii, Lafarge va renunţa la toate operaţiunile sale de afaceri din Germania şi România, iar Holcim trebuie să vândă subsidiarele din Slovacia, Cehia, unele active din Spania şi majoritatea activităţilor din Franţa. Pe de altă parte, companiile vor putea păstra fabrica Holcim din Altkirch, Franţa.
În primul trimestru din 2015, profitul net al Holcim a urcat la 310 milioane de franci elveţieni (330 milioane de dolari), de la 80 milioane de franci în primele trei luni din 2014.
Profitul operaţional al Lafarge a urcat cu 17%, în perioada ianuarie - martie 2015, la 403 milioane de euro (451 milioane de dolari), depăşind estimările analiştilor, de 368 milioane de euro.
Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti.
Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.
Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.
AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial