Bancpost acorda o finantare de 7,6 milioane euro pentru o noua linie de telegondola in Sinaia

Data publicarii: 07-10-2015 | Turism

ancpost, prin divizia sa de Corporate Banking, a acordat o linie de finantare in valoare de 7,6 milioane euro companiei Transport Urban Sinaia, ce are ca unic actionar Consiliul Local Sinaia, se arata intr-un comunicat al bancii.

Fondurile vor fi folosite pentru construirea unei noi linii ultramoderne de telegondola in Sinaia pe tronsonul Cota 1400 - Cota 2000.

Bancpost a acordat acest imprumut catre Transport Urban Sinaia, compania care administreaza domeniul schiabil din Sinaia, instalatiile moderne de transport pe cablu, transportul public, parcarile si bazele sportive ale orasului, pe o perioada de 10 ani.

'Suntem onorati sa fim partenerul financiar al Transport Urban Sinaia si al Consiliului Local Sinaia si sa contribuim astfel in mod direct la realizarea unui proiect de referinta pentru zona montana, ce va aduce multiple beneficii atat comunitatii locale din punct de vedere economic, cat si celor aproximativ 400.000 de turisti ce viziteaza Sinaia anual', a declarat Radu Handaric, director, Centrul de afaceri Bancpost Brasov.

'Ne bucuram ca Bancpost a ales sa finanteze cel mai important proiect de investitii din istoria Transport Urban Sinaia. Noua gondola - Gondola Carp - va avea un impact major asupra intregului domeniu schiabil Sinaia. Cu ajutorul acestei instalatii, reusim sa cream un sistem de transport pe cablu integrat, ultramodern si foarte sigur pana la partiile de altitudine de la Cota 2000, evitam aglomeratia cauzata de capacitatile precare de transport din acest moment si reducem costurile unei zile de ski la Sinaia. Investitia se afla in faza de executie si facem tot ce ne sta in puteri ca Gondola Carp sa functioneze in sezonul de ski 2015-2016', a declarat Bogdan Falcescu, director general al Transport Urban Sinaia.

Bancpost este o banca universala cu o prezenta de 24 de ani pe piata locala si o retea de 148 de unitati, 7 centre de afaceri corporate si 5 centre regionale retail. Banca gestioneaza un portofoliu de peste 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali. Banca are o retea de 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri si 192 APS-uri.

Transport Urban Sinaia este o companie publica, cu capital integral de stat, ce administreaza un patrimoniu in valoare de aproximativ 35 de milioane de euro, compus din: Partiile de Ski Sinaia si instalatiile de inzapezire artificiala, Gondola Sinaia, Transport Public Sinaia, Bike Resort Sinaia, Parcari Publice Sinaia si Facilitati Sportive Sinaia. La acestea se adauga Telescaunul Soarelui si Babyski Partia Noua.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: