Franta vrea sa deblocheze un miliard de euro pentru dezvoltarea turismului

Data publicarii: 09-10-2015 | Turism

Franta are ambitia de a gazdui 100 milioane de turisti straini in 2020 si in acest sens vrea sa aloce un miliard de euro pentru a dezvolta sectorul turistic prin intermediul unei platforme de investitii care a fost lansata joi, transmite AFP.
In 2014, Franta a gazduit 84 de milioane de turisti straini.

'Trebuie sa ne redublam eforturile pentru a ramane prima destinatie turistica mondiala', a declarat ministrul francez al Afacerilor Externe si Turismului, Laurent Fabius, la o conferinta cu profesionistii din sector. Reamintind ca turismul reprezinta '7,5% din PIB si peste doua milioane de locuri de munca', Laurent Fabius a subliniat ca unitatile turistice din Franta trebuie sa se doteze cu infrastructuri de calitate si in numar suficient pe intreg teritoriul Frantei.

Platforma de investitii in turism a fost lansata joi de Caisse des Depots et Consignations (CDC), o institutie financiara publica care actioneaza in numele statului. Platforma este destinata sa faciliteze dezvoltarea capacitatilor de cazare si a instalatiilor turistice precum si turismul online. Un nou portal de Internet, www.france.fr, dedicat promovarii Frantei ca destinatie turistica a fost lansat joi.

Laurent Fabius a mai spus ca Guvernul francez va continua masurile de simplificare a procedurilor de eliberare a vizelor iar un institut de invatamant superior si de cercetare in turism va fi infiintat in 2016 'cu finantare privata'.
In luna august a acestui an, Laurent Fabius a anuntat ca in 2015 Franta ar urma sa stabileasca un nou record mondial in termeni de turisti straini, peste 85 de milioane. Obiectivul Guvernului francez este ca in 2020 sa gazduiasca un total de 100 de milioane de turisti.

AGERPRES
Tag-uri: