Tariceanu este multumit de folosirea fondurilor publice, 43 de milioane euro, la Sibiu

Data publicarii: 02-01-2007
Premierul Tariceanu s-a declarat, luni, multumit de noua imagine a orasului Sibiu, oras care are, incepand cu 1 ianuarie 2007, statutul de capitala culturala europeana, apreciind ca investitia de 43 de milioane de euro in infrastructura locala a fost "de bun augur". "Am inteles ca in Ardeal sunt foarte multi oameni care isi tin cuvantul, dar si la Bucuresti sunt. Am alocat 30 de milioane deeuro pentru reabilitarea cladirilor si a infrastructurii si 13 milioane de euro pentru reabilitarea aeroportului, iar investitia a fost de bun augur", a declarat premierul, luni, la inaugurarea oficiala a Programului "Sibiu - capitala culturala europeana".

Premierul a declarat ca intrebarea care i-a fost adresata frecvent de ziaristii straini, referitoare la aportul Romaniei in UniuneaEuropeana, poate primi un raspuns odata cu inaugurarea programului. "Azi putem da un raspuns elocvent. Sibiul vine cu o contributie culturala, este poate cel mai important program cultural ca anvergura, in ultimii 16 ani", a declarat premierul.

Tariceanu s-a aratat convins ca Sibiul va fi in 2007 un ambasador "excelent" al culturii romanesti, apreciind ca, prin lansareaprogramului, Romania "calca cu dreptul" in Uniunea Europeana.

Sibiu a fost desemnat, in urma unui concurs organizat la Bruxelles in 2004, "Capitala Culturala Europeana 2007". Pe tot parcursul anului 2007, Sibiul va gazdui peste 1.000 de manifestari culturale. Dupa deschiderea din 1 ianuarie,á programul cultural al anului va fi plin de evenimente desfasurate indoors, expozitii si spectacole de teatru, la care participa invitati din tara si strainatate.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: