Directorul general adjunct al OTP Bank, Zoltan Speder, a demisionat

Data publicarii: 09-01-2007
Cea mai mare banca din Ungaria, OTP, si-a schimbat directorul general adjunct ca urmare a demisiei din motive familiale a titularului functiei, Zoltan Speder, noul adjunct al directorului general urmand a fi numit Laszlo Urban, fost director in Banca Nationala a Ungariei, a informat, marti, banca. Zoltan Speder era, de asemenea, vicepresedinte al consiliului de administratie al bancii ungare si coordona divizia strategica si financiara. El era membru in consiliul de administratie din 1991, vicepresedinte din 1995 si responsabil al diviziei strategice si financiare din 1996.

"El a invocat motive familiale pentru demisie", se precizeaza in comunicat.

Speder a jucat un rol cheie in restructurarea subsidiarei din Bulgaria a OTP, DSK Bank, care "s-a dovedit a fi o poveste de succes si a devenit un model de urmat in cadrul grupului OTP", se mai arata in comunicat.

Dupa primele noua luni ale anului, OTP Bank avea active de peste 15 miliarde de euro si o cota de piata de aproape 25% in Ungaria, fiind lider pe piata tarii vecine. Banca are, in prezent, o retea de aproape 1.000 de unitati. Banca ungara este prezenta in Romania prin subsidiara OTP Bank Romania, care avea active de 1,99 miliarde lei (564 milioane euro) la sfarsitul lunii septembrie si controla 1,32% din piata bancara din Romania.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: