Cum sa accesam fondurile structurale

Data publicarii: 09-01-2007
Fondexpert, companie ce ofera consultanta partenerilor publici si privati in managementul proiectelor cu finantare europeana, organizeaza in Bucuresti in perioada 23-25 Februarie 2007 sesiunea de pregatire "Cum accesam fondurile structurale". Sesiunea isi propune pregatirea functionarilor publici si a firmelor private pentru realizarea si implementarea in parteneriat de proiecte cu finantare Europeana. Pe parcursul sesiunii fiecare participant isi va realiza o fisa de proiect ce va putea fi dezvoltata si depusa spre finantare din fondurile structurale. Participantii vor cunoaste principiile, legislatia si procedurile prin care vor fi accesate Fondurile Structurale ale Uniunii Europene in Romania. Pentru tematica completa si programul sesiunii va rugam sa accesati www.fondurilestructurale.ro. La finalul sesiunii, in urma evaluarii, participantii vor primi certificate de absolvire.

Obiectivele cursului

Potrivit organizatorilor, printre obiectivele cursului se numara familiarizarea participantilor cu obiectivele si strategia UE, prezentarea Fondurilor Structurale si de Coeziune si a metodologiei de implementare precum si parcurgerea ciclului managementului de proiect in scopul realizarii unei fise de proiect. De asemenea, se va urmari cunoasterea strategiilor de dezvoltare si a documentelor de programare din Romania pentru perioada 2007-2013 precum si realizarea unei introduceri in noile proceduri privind achizitiile publice.

La finalul cursului, fiecare participant va detine cunostinte si abilitati in scrierea si implementarea de proiecte cu finantare din Fondurile Structurale si va avea o fisa de proiect completata pe care o poate depune la autoritatile de management. Organizatorii mai spun ca "fiecare participant va completa in final o grila privind cunostintele acumulate pe care Fondexpert o va oferi angajatorului impreuna cu o descriere a noilor competente acumulate de acesta".

Inscrieri

Sesiunea va fi sustinuta de experti in management de proiect, fonduri structurale si achizitii publice, iar inscrierile au loc in perioada 1 ianuarie 2007 - 19 februarie 2007 in limita a douazeci de locuri disponibile.

Pentru a va inscrie va rugam sa completati formularul de pe pagina noastra de Internet si sa il trimiteti prin e-mail la adresa inscrieri@fondurilestructurale.ro. Dupa trimiterea formularului de inscriere veti primi contractul in format electronic pentru a il semna si stampila, si factura fiscala aferenta.

Taxa de participare este de 450 RON de persoana fara TVA si include materialele de curs in format scris; alte materiale auxiliare in format electronic (legislatie, manuale); pauzele de cafea; onorariul expertilor; costurile evaluarii ex-ante si ex-post. Taxa de participare nu include transportul participantilor, cazarea sau masa acestora.

Banii Nostri