OTP Bank va cheltui patru milioane de euro ca sa-si schimbe imaginea

Data publicarii: 11-01-2007
OTP Bank da 4 milioane euro pentru alta imagineOTP Bank planuieste sa introduca o noua imagine a marcii si un nou logo care o vor costa patru milioane euro, iar schimbarea principala ar consta in transformarea logoului din patrat in cerc, insa va mentine culoarea verde, a declarat, joi, analistul Wood& Co Jiri Stanik. Costul schimbarii imaginii de marca care se ridica la patru milioane de euro este totusi neglijabil si reprezinta 0,5% din profitul net estimat pentru 2006 al OTP Bank, considera Stanik. "Spre comparatie, Cesky Telecom a cheltuit mai mult de 15 milioane de euro ca sa-si schimbe denumirea in Telefonica O2", a aratat analistul de la Wood&Co.

Schimarea va fi aplicata tuturor unitatilor bancare ale OTP, bancomatelor si cardurilor. "Probabil ca toate subsidiarele din strainatate ale OTP vor face la fel", a mentionat Stanik.

OTP Bank are, in prezent, o retea de peste 1.250 de unitati si mai mult de 11 milioane de clienti in noua tari din estul si centrul Europei. Banca ungara este prezenta in Romania prin subsidiara OTP Bank Romania, care avea active de 1,99 miliarde lei (564 milioane euro) la sfarsitul lunii septembrie si controla 1,32% din piata bancara din Romania.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: