RZB deschide o unitate de vanzari in Jersey si isi extinde activitatile din Marea Britanie

Data publicarii: 11-01-2007
Raiffeisen Zentralbank ÷sterreich AG (RZB) a deschis o unitate de vanzari in Jersey, cea mai mare dintre insulele britanice Channel, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. RZB si-a inceput activitatile in Marea Britanie in 1989 cand a deschis, la Londra, o sucursala specializata in activitati de trezorerie si de tranzactionare pe piata valutara. Acum cateva zile, sucursala RZB din Londra a obtinut aprobarea autoritatilor de reglementare din Jersey sa distribuie in Jersey sapte dintre fondurile de investitii din Viena.

"Este un pas firesc pentru RZB sa deschida o unitate de vanzari in Jersey, completand astfel gama noastra de produse pentru investitori institutionali", a declarat Patrick Butler, Director Financiar al RZB. "Reteaua bancara unica de care dispune RZB in Europa Centrala si de Est, o regiune in care detinem o experienta greu de egalat, ne ajuta sa cunoastem foarte bine oportunitatile de investitii existente in regiune. Investitorii britanici pot beneficia de acum inainte de acest avantaj."

Unitatea din Jersey are sediul in St. Helier (capitala insulei) si este condusa de Richard Buchanan. Acesta are o experienta de peste 30 de ani in industria de servicii financiare offshore si a detinut functii de conducere in vanzari si marketing in cadrul unor companii din Jersey precum Abbey International, R A Rossborough (Viata si Pensii) si Grupul Royal Bank of Scotland.

Jersey este o dependinta a Coroanei Britanice si unul dintre cele mai importante centre financiare din Europa. In 2006, Valoarea Activului Net al fondurilor gestionate in Jersey a depasit 170 miliarde Lire Britanice (peste 255 miliarde EUR).

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: