Salariul mediu net a crescut in noiembrie 2006 cu 42 de lei, pana la 908 lei
Data publicarii: 12-01-2007Cele mai mari cresteri salariale (de peste 10%), comparativ cu luna precedenta s-au inregistrat in administratie publica, edituri, poligrafie si reproducerea inregistrarilor pe suporti, industria de masini si aparate electrice.
Cresteri intre 5% si 10% s-au inregistrat in industria miniera, industria de echipamente pentru radio, televiziune si comunicatii, informatica si cercetare dezvoltare, sanatate si asistenta sociala, invatamant, transporturi pe apa, silvicultura, exploatare forestiera si servicii anexe, comert, industria mijloacelor de transport rutier, activitati anexe si auxiliare de transport.
Cresteri mai mici (intre 2% si 5%) au fost in transporturi terestre, posta si telecomunicatii, fabricarea celulozei, hartiei si a produselor din hartie, industria alimentara si a bauturilor, intermedieri financiare, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, industria de masini si echipamente, prelucrarea lemnului si a produselor din lemn si pluta, agricultura, vanatoare si servicii anexe, productia de mobilier si alte activitati industriale n.c.a., tabacirea si finisarea pieilor, fabricarea produselor textile, fabricarea articolelor de imbracaminte, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, industria constructiilor metalice si a produselor din metal, captarea, tratarea si distributia apei, constructii.
Scaderi de salarii fata de luna precenta au fost determinate, in luna noiembrie, de acrodarea de prime in luna anterioara sau de realizarea unei productii mai mici.
Scaderi ce au variat intre 1% si 5% s-au inregistrat in eliminarea deseurilor si apelor uzate, fabricarea produselor din tutun, fabricarea substantelor si produselor chimice, industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou, industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari, industria metalurgica.
Indicele castigului salarial real pentru luna noiembrie 2006 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 103,8%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a inregistrat o crestere de 12%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza