Operatorul de telefonie Zapp a achitat prima rata pentru licenta 3G

Data publicarii: 17-01-2007
Compania Telemobil, care opereaza serviciul de telefonie mobila, Zapp, a platit Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) prima rata de 10,5 milioane dolari din pretul total al licentei 3G, de 35 milioane, potrivit unui comunicat de presa al operatorului. Operatorul de telefonie mobila a platit prima transa pentru licenta 3G, inainte de scadenta termenului, care era in februarie si si-a luat anagajamentul de a lansa serviciile 3G pana la sfarsitul anului 2007. Zapp va oferi servicii 3G, ce vor cuprinde continut video si internet broadband (in banda larga) pe telefonul mobil, dar si continut multimedia (stiri, informatii si divertisment).

IGCTI a acordat pe saptamana trecuta licenta 3G operatorului RCS & RDS, celalalt castigator al licitatiei pentru licenta, dupa ce compania a achitat prima transa, in valoare de 10,5 milioane de dolari.

RCS & RDS si Telemobil (Zapp) au castigat concursul organizat de IGCTI in 2006 pentru ultimele doua licente 3G. Licenta este valabila 15 ani si poate fi prelungita, fara taxe suplimentare, inca zece ani. Operatorul trebuie sa ceara, in acest caz, prelungirea valabilitatii licentei cu cel putin sase luni inainte de expirare.

Primii detinatori de licente 3G din Romania sunt companiile Vodafone Romania si Orange Romania. In luna septembrie, Vodafone Romania a anuntat ca are peste 230.000 de utilizatori de servicii 3G. Orange Romania estimeaza ca pana la sfarsitul anului va avea in jur de 250.000 de clienti EDGE si 3G.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: