Kaufland Romania SCS isi majoreaza capitalul social cu 48 milioane euro

Data publicarii: 20-01-2007
Asociatii companiei Kaufland Romania SCS au decis majorarea capitalului social al societatii cu 48 milioane euro (167,97 milioane euro), prin aportul in numerar al asociatilor Kaufland Rumanien Warenhandel GmbH si Kaufland Romania SRL, a anuntat, vineri, Monitorul Oficial. In urma majorarii, capitalul social al Kaufland Romania SCS a ajuns la valoarea de 1,12 miliarde lei, din care Kaufland Rumanien Warenhandel GmbH detine 99,90%, iar Kaufland Romania SRL, 0,1%.

Sindicatul german Ver.di incearca sa blocheze contractarea, de catre grupul Schwartz, a unui imprumut de 100 milioane euro de la BERD, destinat dezvoltarii lantului Kaufland in Romania, invocand repetate violari ale legislatiei muncii, a anuntat, luni, Namnews.

Sindicatul german a trimis o scrisoare Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), prin care cerea institutiei sa nu acorde grupului Schwartz imprumutul de 100 milioane euro, destinat dezvoltarii retelei Kaufkland in Romania, si aducea drept argumente numeroasele incalcari ale legislatiei muncii si ale standardelor Organizatiei Mondiale a Muncii de care grupul s-ar face vinovat, atat in Germania, cat si in strainatate.

In scrisoarea adresata BERD, sindicatul Ver.di mai mentiona ca dezvoltarea nerestrictionata a lanturilor de magazine Kaufland si Lindl, operate de Schwartzer, in estul si sud-estul Europei este de natura sa puna o presiune imensa pe furnizorii locali ai grupului, distorsionand, astfel, mediul concurential, mai noteaza Namnews.

Incepand cu anul 2004, International Financial Corporation (IFC), divizia corporate a Bancii Mondiale, precum si BERD, au acordat imprumuturi de sute de milioane euro grupului Schwartz, destinate extinderii afacerilor acestuia in Europa Centrala si de Est.

Ver.di este cel mai puternic sindicat independent din Germania, cu circa 2,4 milioane de membri si reprezinta interesele a circa 1.000 de profesii si sectoare economice.

Kaufland Romania, reteua de hipermarket-uri, parte a grupului Schwarz, a demarat, anul trecut, un proiect in Romania, in parteneriat cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, care presupune investitii de 300 milioane euro pe termen lung, potrivit schitei proiectului publicata de BERD. Banca va finanta proiectul cu 100 milioane euro, iará grupul german Schwartz cu 200 milioane euro, sume care vor fi investite in deschiderea de noi hipermarketuri cu produse la preturi reduse, in orasele mici si medii

Proiectul propus va contribui la cresterea competitiei in orasele mici si mijlocii prin deschiderea de magazine moderne care vor stimula producatorii locali sa se dezvolte pe noua piata de desfacere. Populatia din aceste zone va beneficia atat de noi locuri de munca cat si de o gama variata de produse la preturi scazute datorita competitiei, potrivit companiei.

De la intrarea pe piata romaneasca, in octombrie 2005, si pana in prezent, Kaufland a produs circa 3.700 de locuri de munca in cele 16 hipermarketuri deschise in Bucuresti, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Alba Iulia, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures, Galati, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Suceava, Iasi, Targoviste, Bistrita si Pitesti.

Divizia Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG. Grupul Schwarz, are peste 166.000 de angajati in Europa si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 40 de miliarde de euro.

Concernul Kaufland cuprinde peste 750 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia si Romania. In luna martie a acestui an a fost deschis si in Bulgaria primul magazin Kaufland.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: