Raiffeisen BpLocuinte ia in considerare veniturile realizate in strainatate

Data publicarii: 22-01-2007
Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a relaxat conditiile de acordare a creditelor, in sensul ca, la veniturile acceptate, RBL ia in considerare si veniturile realizate in strainatate in proportie de 100%, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.á In plus, RBL accepta ca venituri, sumele obtinute atat din activitati independente cum ar fi: taximetrie, medicina, avocatura, notariat public, arhitectura, contabilitate etc., cat si din chirii, pensii, sau drepturi de proprietate intelectuala.

"In incercarea noastra de a usura accesul la produsele noastre de finantare am hotarat ca veniturile obtinute din activitati independente, chirii, pensii, salarii din strainatate si drepturi de proprietate intelectuala sa fie luate in considerare atunci cand se calculeaza bonitatea unui client. Singura conditie este ca acestea sa fie justificate prin documentatia specifica, ceruta de RBL", a declarat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a inceput sa acorde primele credite la sfarsitul anului trecut. Oferta bancii consta in prezent in doua tipuri de finantari: Creditul Locativ si Creditul Intermediar.

Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6 % pe an.

In paralel, Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai care doresc o finantare mai rapida Creditul Intermediar. Acesta presupune economisirea unui sold minim din valoarea contractului, timp de minim trei luni. Pe perioada creditului intermediar rata dobanzii este de 7,5% pe an, fixa. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si atinge cifra de evaluare impusa de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.

Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin trei canale de distributie principale: o retea de agenti proprii in care lucreaza peste 9.400 de colaboratori activi, sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank si prin parteneri de afaceri (Volksbank, Posta Romana).

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: