Credit Agricole a vandut 3,6% din Intesa Sanpaolo, pentru 2,51 miliarde euro

Data publicarii: 22-01-2007
Credit AgricoleGrupul bancar francez Credit Agricole SA a vandut 3,6% din banca italiana Intesa Sanpaolo pentru suma de 2,51 miliarde euro (3,3 miliarde dolari), conform angajamentului luat privind reducerea participatiunii sale din grupul italian, relateaza Reuters. Purtatorul de cuvant al Credit Agricole a declarat ca aceasta tranzactie va genera un castig de capital de 400 de milioane de euro. Institutia detine in continuare 5,8% din capitalul Intesa Sanpaolo, precum si 5,5% din drepturile de vot, a anuntat luni grupul bancar francez.

Actiunile Intesa Sanpaolo s-au majorat cu 1,7%, in timp ce actiunile Credit Agricole s-au depreciat cu 0,2%.

Grupurile bancare Banca Intesa si Sanpaolo IMI au fuzionat in cursul anului trecut, pentru a crea a sasea banca, ca marime din Europa, iar in luna decembrie autoritatea anti-trust din Italia a cerut grupului bancar francez Credit Agricole sa isi reduca participatia detinuta din banca creata dupa aceasta fuziune. Responsabilii Intesa nu au putut fi contactatie pentru a oferi informatii suplimentare despre aceasta tranzactie.

Cele doua banci italiene, Intesa si Sanpaolo IMI, detineau impreuna peste sase mii de filiale, in acest calcul fiind incluse si unitatile Cariparma si FriulAdria. Acest numar de sase mii de filiale inseamna dublul celor detinute de cel mai apropiat concurent al lor, Unicredit, fiind posibil, chiar, ca, in anumite regiuni, acest numar sa depaseasca limitele impuse de autoritatile de reglementare din domeniul concurentei.

Entitatea bancara rezultata prin fuziunea bancilor Intesa si Sanpaolo este liderul de piata in cele mai multe zone ale Italiei, cu o cota de piata de 19%, in partea de nord-est, de 14%, in centrul tarii, respectiv de 23,6%, in zona bogata de nord-vest a Italiei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: