PPF Investments va numi un inlocuitor interimar al lui Michal Susak pe 31 ianuarie

Data publicarii: 22-01-2007
Fondul de investitii PPF Investments, care este actionar semnificativ la Romexterra, va numi un director executiv interimar pe 31 ianuarie, pana atunci conducerea fiind asigurata de presedintele consiliului de administratie, Tomas Brzobohaty, a declarat un reprezentant al companiei. Fostul director executiv, Michal Susak, continua, insa, sa lucreze cu fondul de investitii, insa pe o alta functie. "Michal Susak ramane apropiat de PPF Investments, in calitate de consultant al fondului", a precizat sursa citata.

"Consiliul de administratie al PPF Investments, care se va reuni in data de 31 ianuarie, va numi un nou director executiv cu titlu interimar. Pentru moment, Tomas Brzobohaty, presedintele consiliului de administratie al PPF Investments, este reprezentantul cu functia cea mai inalta in cadrul companiei", a spus reprezentantul fondului de investitii.

Tomas Brzobohaty a fost presedinte al consiliului de supraveghere a PPF Banka - parte a grupului ceh PPF - in perioada iulie 2004 - mai 2005 si membru simplu al aceluiasi consiliu pana in ianuarie 2006.

Michal Susak a demisionat din functia de director executiv al PPF Investments in luna decembrie, ca urmare a implicarii sala in scandalul "privatizarilor trucate". Motivul demisiei este investigatia cu privire la rolul sau in privatizarea unor companii de utilitati din Romania. "Cred ca acest caz ar putea fi asociat, din cauza mea, de PPF Investments si acest lucru ar dauna imaginii companiei", declarase Susak, in momentul anuntarii demisiei, pentru Czech Business Weekly.

"Nu vreau sa ma gandesc acum la viitoarea mea implicare in PPF Investments pana ce nu se finalizeaza investigatia", a mai spus Susak.

In perioada in care lucra ca director general pentruá divizia de banca de investitii a Credit Suisse First Boston (CSFB), Susak a consiliat statul roman in privatizarea catorva companii, printre care Petrom, care a fost vanduta grupului austriac OMV pentru 1,5 miliarde euro in 2004. Lista privatizarilor controversate include companiile de distributie a energiei Distrigaz Nord si Distrigaz Sud si listarea a 46% din Romtelecom.

Susak a parasit in mai 2006 CSFB pentru a deveni director executiv al PPF Investments. El este acuzat de spionaj, dar a parasit Romania din 15 noiembrie. El a declarat recent, pentru NewsIn, ca privatizarile in care a fost consilier au fost niste succese si ca a aflat din presa de acuzatiile procurorilor. "Am auzit de acuzatiile aduse. Sunt ridicole. Sunt socat, nu stiu despre ce este vorba. Nu stiu cine se afla in spatele tuturor acestor lucruri sau cine le-a initiat. Cat timp am lucrat pentru CSFB, am participat la procesul de privatizare al Petrom si al distributiilor de gaze, dar nu am facut nimic ilegal. Cred, de altfel, ca am reusit niste privatizari de succes si nu vad nimic ce ni s-ar putea reprosa", a spus Susak.

PPF Investments a derulat, intre 21 septembrie - 17 noiembrie, o oferta de preluare a bancii comerciale Romexterra, aproape in paralel cu banca ungara MKB. Reprezentantii PPF Investments au anuntat ca au colectat aproximativ 19,3% din actiunile Romexterra.

Dupa finalizarea procesului de transfer al actiunilor catre PPF Investments, fondul de investitii va fi al doilea actionar al bancii Romexterra, dupa banca ungara MKB, care a achizitionat 55,3% din actiuni in urma unei oferte publice in care a platit 6 lei/actiune. PPF Investments si-a manifestat si interesul pentru compania de asigurari Ardaf, despre care un reprezentant al fondului a declarat, pentru NewsIn, ca "vom continua sa-i monitorizam situatia".

PPF Investments este un fond de investitii specializat in plasamente in Europa Centrala si de Est si Extremul Orient. Prin vehiculele sale de investitii, PPF Investments a plasat deja mai mult de 600 milioane dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media. Compania are un capital de 1,8 miliarde dolari si isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor sale din Marea Britanie, Cehia, China, Rusia si Ucraina.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: