Conceptul de Business Intelligence, discutat la Institutul Bancar Roman

Data publicarii: 22-01-2007
Conceptul de Business IntelligenceInstitutul Bancar Roman, in parteneriat cu CIO Council, va organiza pe data de 21 februarie un eveniment de referinta, demarand programul manifestarilor pe 2007 cu conferinta "Business Intelligence. Data integration. Data quality", se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. In cadrul conferintei va fi analizat un concept din ce in ce mai important pentru managementul unei afaceri: "Business Intelligence".

Conform unor definitii recente, "Business intelligence e un concept careá inglobeaza utilizarea informatiei in scopul optimizarii calitatii deciziei organizatiei, al masurarii, managementului si optimizarii performantei in scopul obtinerii eficientei si performantei financiare." Sursa: Gartner Group. Incluzand aplicatii precum analiza schimbarii trendului evolutiei cotei de piata, schimbarile in comportamentul clientului si schiumbarile obiceiurilor de cumparare, evolutia preferintelor clientilor, capacitatea companiei si conditiile de piata, Business Intelligence poate facilita organizatiilor adoptarea de decizii financiare bazate pe informatie de calitate, facand posibil accesul in timp util al managementului la iinformatiile critice despre afacere.

Utilizand algoritmi puternici de analiza datelor, dar beneficiind deasemenea de un sistem integrat in procesele organizatiei, Business Inelligence poate face diferenta dintre conditiile unei competitii acerbe si a unor schimbari rapide.

Asigurarea managementului si calitatii datelor, in contextul exigentelor Basel II, reprezinta una din prioritatile fundamentale ale organizatiilor financiare. In acest sens, un rol important revine atat conceptului, cat si instrumentelor aplicative Business Intelligence

Cu sprijinul nemijlocit al CIO Council Romania, evenimentul reuneste specialisti romani si straini de top care vor prezenta studii de caz pe baza experientei acumulate in organizatiile care au implementat cu succes sisteme "Business Inelligence", analizand o potentiala dezvoltare a utilizarii acestor tehnologii in sistemul bancar romanesc. Principalii dezvoltatori de solutii software vor prezenta instrumente avansate de implementare a Business Intelligence, instrumente menite a fi adaptate oricarui mediu de lucru IT.

Pentru informatii privind participarea, consultati site-ul IBR.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: