BCR Leasing a finantat bunuri in valoare de 295 milioane euro in 2006

Data publicarii: 24-01-2007
BCR Leasing IFN a finantat in 2006 un volum total al bunurilor de circa 295 milioane EUR, corespunzator unei valori totale a contractelor de peste 355 milioane EUR. In raport cu realizarile anului precedent, rezultatele inregistrate reflecta un ritm de crestere cu circa 50% a vanzarilor companiei, mult superior ritmului mediu inregistrat anul trecut de marile companii de leasing ce activeaza pe piata de specialitate din Romania, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei remis BankNews.ro.

"Anul 2006 a fost un an de referinta pentru compania noastra, din cel putin doua motive: primul este legat de faptul ca BCR Leasing IFN a parcurs cu succes etapa de adaptare formala la cerintele impuse de noile reglementari BNR, incheiata prin primirea certificarilor aferente. Aceasta a fost, de altfel, prima mare societate de leasing inregistrata in Registrul General si Special. Concomitent, ne-am pregatit, prin structurari calitative interne, pentru deschiderea europeana a pietei. Cel de-al doilea motiv care ne determina sa consideram 2006 drept an important pentru BCR Leasing este ca echipa noastra a reusit sa pastreze performantele de top ale companiei intr-o perioada marcata de o dinamica accentuata a schimbarilor legislative si de puternice reconfigurari ale jucatorilor din piata de leasing", a declarat Claudiu-Emanuil Stanescu, presedinte si director general al BCR Leasing.

85% din clientii BCR Leasing sunt intreprinzatori locali

In comunicat se mai precizeaza ca atingerea obiectivelor de volum si calitate stabilite prin strategia companiei, s-a realizat prin diversificarea portofoliului de servicii de leasing si urmarirea tendintelor cererii pietei. Compania a avut in vedere necesitatile de dezvoltare ale intreprinzatorilor locali, care reprezinta cca. 85% din clientii BCR LEASING IFN. Finantarile au fost directionate cu precadere in comert (37%), transporturi (21%), servicii (17%), constructii (7,2%) si, in procente mai mici, catre urmatoarele industrii: prelucrare lemn, industrie alimentara, constructii de masini, industria extractiva, metalurgica si siderurgica, industria chimica si sectorul energetic.

Crestere pe segmentul de leasing imobiliar

In acelasi timp, BCR LEASING IFN s-a orientat spre cele mai dinamice segmente ale pietei de leasing - leasingul imobiliar si cel de echipamente. Ca urmare, leasingul pentru echipamente/utilaje si imobiliar si-a marit ponderea in total portofoliu, de la 18% in 2005 la un nivel de peste 27% in 2006. Aceasta crestere semnificativa s-a datorat, in primul rand, crearii unor produse specifice de finantare a fiecarei industrii, intrarii pe noi segmente de activitate. Spre exemplificare, finantarea pentru echipamente IT si software a reprezentat in portofoliul BCR LEASING IFN circa 4%, iar echipamentele medicale putin peste 2%. Consecutiv, ponderea finantarii autoturismelor in total portofoliu a scazut de la circa 61% in anul 2005 la 57% in 2006, acelasi trend fiind inregistrat si in cazul finantarii vehiculelor comerciale, unde s-a inregistrat o reducere a ponderii de la circa 21% la 16% desi ambele segmente si-au pastrat dinamica in crestere.

BCR Leasing estimeaza o crestere de 10-15% a pietei de leasing din Romania

"Pentru 2007, BCR Leasing IFN isi mentine viziunea optimista asupra evolutiei pietei de leasing din Romania, anticipand o crestere a acestora cu 10 - 15% a volumului bunurilor finantate si un volum global de circa 3,5 miliarde EUR. Pe aceasta piata dinamica, ne propunem sa venim cu produse noi, mai ales pe zona imobiliara corporate si rezidential, cu apetit si capacitate de sustinere a unor proiecte mari sau complexe, cu structuri de finantare speciale sau pachete de produse si servicii individualizate. Vom fi mai aproape de clientii nostri, de parteneri, furnizori, dealeri si dezvoltatori, printr-o relatie mai directa si o prezenta nationala extinsa la 30 de agentii, inca de la inceputul acestui an", a precizat presedintele BCRLeasing IFN.

"In plus, spre avantajul clientilor nostri, a adaugat dl. Stanescu, utilizarea sinergiilor existente la nivelul Grupului BCR va crea posibilitatea realizarii vanzarilor incrucisate si a pachetelor de produse si servicii, la un nivel cantitativ si calitativ deosebit, in conformitate cu cele mai bune practici de afaceri."

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: